Αναστασία Τουρούτογλου

Πριν από λίγες ημέρες ο Paul McCartney πήρε μέρος σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων - απαντήσεων στην προσωπική του ιστοσελίδα μέσω του οποίου κλήθηκε να απαντήσει και στην ερώτηση ενός θαυμαστής του (μεταπτυχιακού φοιτητή στο τμήμα Popular Music) ποια είναι η πραγματική του γνώμη για τις μελέτες που γράφονται για την μουσική των Beatles. 
 
Η απάντηση του Sir McCartney ήταν ξεκάθαρη και όχι ιδιαίτερα διπλωματική.
 
«Για μένα είναι γελοίες αν και κολακευτικές. Γελοίες γιατί οι Beatles δεν κάθησαν ποτέ να μελετήσουν το οτιδήποτε για να γράψουν μουσική. Απλά αγαπούσαν την μουσική: τον Elvis, τον Chuck Berry, τον Little Richard, τον Fats Domino. Πάντα αισθανόμασταν πως αν χρειαστεί να κάτσουμε να μελετήσουμε θα τα χαλάσουμε όλα. Η πραγματική μελέτη είναι να κάτσεις και να ακούσεις πραγματικά τη μουσική».
 
Και στην συνέχεια της συζήτησης πήγε τα πράγματα λίγο παραπέρα εξηγώντας πως κατά τη γνώμη του όσο κι αν διαβάσεις και μελετήσεις για την ποπ μουσική δεν θα γίνεις ποτέ σημαντικός μουσικός εάν σου λείπει το ταλέντο. 
 
«Τι νομίζουν δηλαδή; Πως αν πάνε σε ένα κολέγιο και διαβάσουν θα βγούνε κάτι σαν τον...Bob Dylan; Σαν τον ΒΟΒ DYLAN; Δεν υπάρχει περίπτωση!».
 

{youtube}uUmXXFbhokc{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured