Αναστασία Τουρούτογλου

Την απόφαση να αποσυρθεί πήρε ο Robert Wyatt, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Uncut. Παραδέχεται βέβαια ότι ήδη νιώθει κάπως περίεργα που δεν ασχολείται με το σκάρωμα νέων μελωδιών, επικαλείται όμως τόσο ζητήματα υγείας, όσο και την επιθυμία του να μην «λασπώσει» την εργογραφία του με μέτριο υλικό. 
 
«Η ζωή είναι πια πιο σκληρή, σωματικά, για μένα και την Alfie (σ.σ.: η γυναίκα του). Γίνεται λίγο τρομαχτική», δήλωσε ο 69χρονος Wyatt, ίσως επηρεασμένος από ένα πρόσφατο ατύχημα που τον άφησε με ένα σπασμένο πόδι. «Απλά περνάμε τις μέρες μας πλέον και προσπαθούμε να διασκεδάζουμε και λίγο, όταν μπορούμε». Παράλληλα, όμως, ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θέλει να συσχετίσει το όνομά του με μουσική που δεν θα έχει ιδιαίτερες αξιώσεις: «οι performers λένε ότι πρέπει να εγκαταλείπεις τη σκηνή 5 λεπτά πριν απ' όταν θέλει το κοινό, όχι 5 λεπτά μετά». 
 
Η απόφαση του σπουδαίου Βρετανού μουσικού, εφόσον βέβαια την κρατήσει, σημαίνει πως η συνεργασία του με τον Gilad Atzmon και τη Ros Stephen για το εξαιρετικό άλμπουμ του 2010 For The Ghosts Within (νούμερο 5 στην εικοσάδα των καλύτερων διεθνών άλμπουμ για εκείνη τη χρονιά) ήταν και η τελευταία του δισκογραφική κατάθεση. Το φετινό Different Every Time είναι μια συλλογή δύο CD, που καλύπτει την καριέρα του ως ντράμερ με τους Soft Machine και τους Matching Mole και τις συνεργασίες των σόλο χρόνων. 
 

{youtube}4vmncV7MgcQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured