Αναστασία Τουρούτογλου

Αν και πέρυσι τέτοια εποχή είχε διασκευάσει ένα παλιό τραγούδι του Αμερικάνικου Εμφυλίου για τις ανάγκες της συλλογής Divided & United, η Loretta Lynn είχε πολύ καιρό να φανεί στο προσκήνιο με δική της δουλειά: πάει πια μια δεκαετία από όταν o Jack White έκανε το όνομά της γνωστό στην alt-rock γενιά των '00s βγάζοντάς της το Van Lear Rose. Ωστόσο μόνο ανενεργή δεν τη λες αυτό το διάστημα την 82χρονη σταρ, που για πολλούς στην Αμερική είναι η «First Lady» της μουσικής country.
 
Το επιτελείο της ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες πως υπέγραψε συμβόλαιο για «έναν αριθμό άλμπουμ» με τη Legacy Recordings (κλάδο της Sony). Βέβαια το label ειδικεύεται σε συλλογές, ωστόσο έγινε σαφές πως στην περίπτωση της Loretta Lynn μιλάμε για νέες ηχογραφήσεις, κυρίως δε όσες η ερμηνεύτρια μαζεύει με διάφορους τρόπους από το 2007, με τη βοήθεια της κόρης της Patsy Lynn Russell και του John Carter Cash –του μοναχογιού του Johnny Cash και της June Carter. 
 
Το υλικό αυτό αποτελείται από ολοκαίνουργια τραγούδια, διασκευές σε country standards, επανεκτελέσεις σε παλιότερα κομμάτια της Lynn, γκόσπελ επιλογές και παραδοσιακά τραγούδια των Απαλλαχίων, κυρίως από την περιοχή του Κεντάκι όπου και μεγάλωσε η τραγουδίστρια. Περισσότερες πληροφορίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ειπώθηκε όμως πως το κλίμα των ηχογραφήσεων θα προσπαθήσει να αναπλάσει τον προπολεμικό αέρα της μουσικής country.
 
Αυτό βέβαια σημαίνει πως δύσκολα θα χωρέσει κάπου και ο Jack White, έστω ως καλεσμένος...   
 

{youtube}Fy-RejfSZlk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured