Αναστασία Τουρούτογλου

Artic-Monkeys-03-GQ_22Oct13_b_1083x658

 Χαμός είχε γίνει πριν λίγο καιρό στην Αγγλία, όταν αποκαλύφθηκε ότι το «το καλό παιδί» των Take That (κάθε boyband που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει ένα μέλος που θα παίξει τον ρόλο του καλύτερου παιδιού), Gary Barlow, έκλεβε συστηματικά την εφορία. Τότε, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είχαν δηλώσει σοκαρισμένοι, λέγοντας ότι δεν είχαν ιδέα για τις παράνομες δραστηριότητες του Barlow. 
 
Μάλλον όμως ο Gary δεν είναι ο μόνος που έχει τη συνήθεια να μαγειρεύει τα λογιστικά του βιβλία. Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο των Times, υπάρχουν πολλοί ακόμα καλλιτέχνες, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. Ανάμεσα σε αυτούς οι George Michael, o Sir Michael Caine, η Katie Melua, η Anne Robinson και οι Arctic Monkeys. 
 
Aπ' ότι φαίνεται υπάρχει και εταιρία πίσω απ' όλο αυτό, με το όνομα Liberty, η οποία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, «τακτοποιεί» το ζήτημα της αποφυγής των φόρων κάτω από το τραπέζι, μόλις ο πελάτης της καταβάλει ένα συγκεκριμένο ποσό που ορίζεται ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων του. 
 
Οι Times αποκάλυψαν ότι τα τελευταία 7 χρόνια ο George Michael έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με την συγκεκριμένη εταιρία, καταφέρνοντας να μην πληρώσει φόρους ύψους 6.2 εκατομμυρίων ευρώ. 
 
Από την άλλη, ο Alex Turner και η υπόλοιπη παρέα των Arctic Monkeys (Jamie Cook, Νιck Ο' Μalley και Matt Helder) εμφανίζονται να έχουν πληρώσει στην Liberty από 38.000 μέχρι και 84.000 λίρες ο καθένας, προκειμένου να αποφύγουν φόρους 557.000 έως 1.1 εκατομμυρίου λιρών. 
 
Αυτοί πάντως είναι πραγματικό συγκρότημα και κάνανε την δουλειά ομαδικά. 'Οχι σαν τους άλλους, τους φλώρους, που ούτε να καλύψουν ο ένας τον άλλον δεν ξέρανε.
{youtube}O7LtqEEQv34{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured