Αναστασία Τουρούτογλου

Varg_Vikernes

Τον Ιούλιο του 2013, ο «εγκέφαλος» του συγκροτήματος Burzum, Varg Vikernes, συνελήφθη προληπτικά μαζί με την σύζυγο του όταν κοινοποίησε έντονα ρατσιστικά, ξενοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο ίντερνετ. 

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού κατά την οποία βρέθηκαν 5 όπλα (4 από αυτά τουφέκια), νόμιμα αγορασμένα καθώς η σύζυγος του Vikernes είναι μέλος σε κυνηγετικό όμιλο. 
 
Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την εξάμηνη φυλάκιση του Varg, λαμβάνοντας σαν κύριο αποδεικτικό στοιχείο 10 αποσπάσματα από τα προσωπικά blogs του Νορβηγού μουσικού, τα οποία γράφτηκαν ανάμεσα στον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2013. Τα αποσπάσματα αυτά ήταν ξεκάθαρες επιθέσεις προς τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους.
 
Ο Vikernes αρνήθηκε πως έχει γράψει ο ίδιος τα συγκεκριμένα αποσπάσματα και ισχυρίστηκε ότι κάποιες απόψεις του μάλλον παρεξηγήθηκαν επειδή επικοινωνούσε μέσω ενός Δανού διερμηνέα όσο ήταν προφυλακιστέος. Βέβαια κάπου μέσα σε όλα αυτά, βγήκε στην επιφάνεια ότι ο ίδιος είναι ένας από τους 530 υποστηρικτές του Anders Breivik και του μανιφέστου του - του ανθρώπου δηλαδή που τον Ιούλιο του 2011 πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και σκότωσε 77 ανθρώπους στο νησί Utøya. Ακόμη, την ίδια χρονιά είχε παρακινήσει τους Γάλλους να ψηφίσουν το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η μάστιγα των μαζικών μεταναστεύσεων στη χώρα. 
 
Η παρεξήγηση που λέγαμε παραπάνω...
{youtube}DPyOhP1GTRQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured