Nadezhda_Tolokonnikova

Απ' ότι φαίνεται, η Nadezhda Tolokonnikova είναι σώα και ασφαλής και κανένα από τα δυσοίωνα σενάρια για την εξαφάνισή της δεν επιβεβαιώθηκε. Παρά τους αρχικούς φόβους για τη μοίρα της, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μετέφεραν την καταδικασμένη Pussy Riot σε μια αποικία καταδίκων στη Σιβηρία όχι για τιμωρία, αλλά γιατί έτσι προέβλεπε η διαδικασία, εφόσον η καταγωγή της είναι από την επαρχία Κρασνογιάρσκ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της νέας της φυλακής, θα παραμείνει σε ιατρική καραντίνα για 10 μέρες πριν μπορέσει να δεχθεί επισκεπτήριο και να δει τον άντρα της ή άλλα μέλη της οικογένειάς της. Οι αρχές ωστόσο δεν ανακοίνωσαν σε ποια ακριβώς φυλακή της περιοχής την έχουν μεταφέρει, αν και πρόκειται μάλλον για τη νούμερο 50 στο Nizhny Ingash, διακόσια μίλια μακριά από την πρωτεύουσα του Κρασνογιάρσκ.

Μιλώντας πάντως στη Guardian, ο άντρας της, Petya Verzilov, χαρακτήρισε την κίνηση των ρωσικών αρχών εσκεμμένη και όχι θέμα ρουτίνας. Στόχος τους, λέει, είναι να απομακρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την Tolokonnikova από το επίκεντρο της δημοσιότητας των Δυτικών κυρίως μέσων, καθώς το συνεχές ενδιαφέρον τους για την υπόθεση Pussy Riot δεν τους επιτρέπει να μεταχειριστούν τις συνηθισμένες μεθόδους ψυχολογικής και σωματικής πίεσης.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, η Nadezhda Tolokonnikova και ένα ακόμα μέλος των Pussy Riot, η Maria Alyokhina, θα παραμείνουν στη φυλακή ως τον Αύγουστο του 2014.

{youtube width="480" height="300"}NrLI-5xYybo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured