Πριν λίγες μέρες οι Schooligans ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την εφημερίδα τα Νέα (για την ακρίβεια η τελευταία αποφάσισε τη διακοπή της συνεργασίας). Πρόκειται ίσως για το μοναδικό εκδοτικό και συναυλιακό θεσμό που συγκεντρώνει τη δίψα των μαθητών για μουσική, αλλά και βγάζει διαρκώς νέα ταλέντα. Έναν θεσμό που πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και θαυμάζουμε για την όρεξη των υπευθύνων του και την προσφορά του.

Αλλά δεν αρκούν αυτά, αν και το αποτέλεσμα δεν δικαιώνει τις προσδοκίες. Ξεκινώντας από το ξεσηκωτικό trailer και βλέποντας έπειτα το DVD διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για μια πολύ καλά γυρισμένη δουλειά που αφορά και όλους όσοι ασχολούνται με τη μουσική. Και είναι τελικά ένα πραγματικά ενδιαφέρον μουσικό DVD -όχι γιατί έχει και μερικούς καλεσμένους που ενδεχομένως να αποτελούν (έστω και στο ελάχιστο) κράχτες.

Έτσι, δεν το σκεφτήκαμε και ιδιαίτερα. Αποφασίσαμε αυτή τη σύμπραξη (στο κομμάτι του DVD προς το παρόν) και το DVD κυκλοφορεί μαζί με το νέο SONIK.

Με τη χορηγία των δημητριακών Crunch!

Το DVD δίνει μια μικρή γεύση από το τεράστιο πάρτυ του καλοκαιριού. Περιέχει 30 video clips από τα 21 μαθητικά συγκροτήματα και από 9 καλεσμένους: Locomondo, Vassilikos, Suicidal Angels, Looming Titties, Stifler's Mom, No Profile, With All Of My Regrets, Deep Kick (Ελβετία) και 13 Beats Off (Κύπρος).

Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης και της συνεργασίας, ανατράπηκε την τελευταία στιγμή όλο το πρόγραμμά μας, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση του SONIK. Μια καθυστέρηση που ήταν επιβεβλημένη και από την πορεία των δύο προηγούμενων τευχών και ιδιαίτερα του τεύχους ROCK ICONS, το οποίο μέχρι και την τελευταία μέρα που ήταν στα περίπτερα σημείωνε πωλήσεις.

Η καθυστέρηση πιστεύουμε ότι άξιζε τον κόπο και θα το δείτε. Άξιζε επίσης, γιατί στο επόμενο τεύχος, που θα είναι best of της χρονιάς, "κολλάμε" και μια διπλή συλλογή σε cd που θα έχει πραγματικά τα κορυφαία κομμάτια της χρονιάς. Την ετοιμάζουμε τρεις μήνες, με κομμάτια που έχουμε συλλέξει από 40 διαφορετικές εταιρίες του εξωτερικού και θα είναι πραγματικά έκπληξη. Μαζί με το MySpace. Αλλά ως τότε, έχουμε χρόνο.

Προς το παρόν, την Παρασκευή 26 του μήνα (και σε ορισμένα μέρη το Σάββατο) κυκλοφορεί το SONIK μαζί με το DVD. Μέσα στο περιοδικό SONIK ανακοινώνονται και οι πληροφορίες και όροι συμμετοχής για δήλωση συμμετοχής στο Schoolwave 2011.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το τεύχος αύριο (σας λέμε μόνο ότι οι Underworld μας δήλωσαν ρητώς ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα για συναυλίες). Μέχρι τότε, δείτε το φοβερό trailer του καλογυρισμένου DVD!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured