search

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου

Enter Afrofuturism Live & DJ sets
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι (πλησίον μετρό/ΗΣΑΠ Μοναστηράκι)


http://sixdogs.gr/

Το Enter Afrofuturism είναι ένα 6ήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens σε επιμέλεια των DETACH (Voltnoi & Quetempo) και χαρτογραφεί το πολιτιστικό και πολιτικό ρεύμα του αφροφουτουρισμού*, μέσα από συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια και προβολές ταινιών από 7 έως 12 Νοεμβρίου.

* Ο αφροφουτουρισμός εμφανίζεται ως όρος τη δεκαετία του 1990 για να περιγράψει ένα αφροαμερικανικό καλλιτεχνικό ρεύμα που εκφράστηκε μέσα από την επιστημονική φαντασία, τη λογοτεχνία του φανταστικού, τη μουσική, τα εικαστικά, τα κόμικς και τις ταινίες. Σήμερα, είναι ένα ανεξάντλητο πεδίο ακαδημαϊκής, πολιτικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής έρευνας και παραγωγής, που ενσωματώνει στοιχεία από τις μαύρες διασπορικές κουλτούρες της Δυτικής Αφρικής, της Βόρειας Αμερικής, της Βρετανίας και της Καραϊβικής, σχηματίζοντας τον χάρτη του Μαύρου Ατλαντικού.

A Guy Called Gerald
w/
Black Quantum Futurism
ATH Kids
Moor Mother
Voltnoi
Nkisi

ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος: 7 ευρώ (πάσο ημέρας), 5 ευρώ (ΑμΕΑ, ανεργίας)

Εισιτήρια:
https://tickets.sgt.gr/showProductList.html?idEvent=2004095 
καθώς και στο six d.o.g.s την ημέρα του event

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Black Quantum Futurism της Rasheedah Phillips (συγγραφέας και ακτιβίστρια) και της Camae Ayewa (Moor Mother) θα πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό lecture performance και ένα εργαστήριο. Οι Black Quantum Futurism (ή, αλλιώς, BQF) είναι μια νέα προσέγγιση στη βίωση της πραγματικότητας μέσω της χειραγώγησης του χωροχρόνου προκειμένου να δούμε πιθανά μέλλοντα. Αυτό το όραμα –και η πρακτική του– αντλεί τις όψεις, τις δοξασίες και τις ποιότητές του από την κβαντική φυσική, τις φουτουριστικές παραδόσεις και τις πολιτιστικές παραδόσεις των Μαύρων/Αφρικανών πάνω στη συνείδηση, τον χρόνο και τον χώρο. Στον χώρο όπου τέμνονται αυτές οι τρεις παραδόσεις υπάρχει ένα δημιουργικό επίπεδο που παρέχει στους ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής την ικανότητα να δουν «μέσα», να επιλέξουν ή να δημιουργήσουν το επικείμενο μέλλον. Περιλαμβάνει τα οράματα των Rasheedah Phillips, Moor Mother Goddess, Warren C. Longmire, Almah Lavon, Joy Kmt, Thomas Stanley και Nikitah Okembe-RA Imani.

Η ελληνική κολεκτίβα ATH KIDS σχηματίστηκε το 2015 από τους Valentin Rivera και Kareem Kalokoh. Ένας από τους στόχους τους είναι η απεικόνιση του αθηναϊκού underground από μια δίκη τους οπτική γωνία που περιλαμβάνει την τραχύτητα της μητροπολιτικής ζωής. Αποτελούνται από mc’s, μουσικούς παραγωγούς, dj’s, φωτογράφους και κινηματογραφιστές.
https://www.youtube.com/channel/UC0DfO4qf__nI0B9ruH8MR5Q

Moor Mother ονομάζεται το πειραματικό μουσικό πρότζεκτ της Αμερικανίδας ποιήτριας και μουσικού Camae Ayewa. Μέσα από την ηλεκτρονική μουσική και τα dark rap φωνητικά της, εξερευνά τα όρια της ιστορίας της αφρικανικής διασποράς. Οι στίχοι της μιλούν για ένα ταξίδι στο χρόνο, που θα ανακατασκευάσει παρελθόν και μέλλον μακριά και έξω από τον κόσμο των ρατσιστικών πολιτικών φυλής και φύλου. https://moormothergoddess.bandcamp.com/

Ο Voltnoi Brege είναι multimedia καλλιτέχνης, ιδρυτικό μέλος των οπτικοακουστικών ομάδων drog_A_tek και The Erasers, του πολιτιστικού κέντρου BIOS και της καλλιτεχνικής κολεκτίβας DETACH. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ανεξάρτητος επιμελητής.
https://www.drogatek.com/

Ο A Guy Called Gerald είναι Βρετανός DJ, παραγωγός και μουσικός από το Μάντσεστερ, ο οποίος διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη δημιουργία της αγγλικής χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής όπως την ξέρουμε. Ήταν μέλος στην αρχική σύνθεση των 808 State και το 1988 έγραψε το εμβληματικό acid house κομμάτι “Voodoo Ray”. Τη δεκαετία του 1990 συνέχισε το φουτουριστικό μουσικό του έργο, κυκλοφορώντας τον –κατά πολλούς– καλύτερο jungle δίσκο όλων των εποχών, Black Secret Technologies, ανοίγοντας το δρόμο στον ήχο του drum ’n’ bass. Στο σετ του, ένα live session με ψηφιακά και αναλογικά μηχανήματα, συνεχίζει να εξερευνά τα όρια της χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής.
http://www.guycalledgerald.com/

Η Nkisi είναι ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας NON, που περιλαμβάνει καλλιτέχνες από την Αφρική και τη διασπορά της σε όλο τον κόσμο. H NON χρησιμοποιεί τον ήχο ως κύριο μέσο έκφρασης για να τονίσει τις ορατές και αόρατες δομές που παράγουν δυϊσμούς μέσα στην κοινωνία, οι οποίοι με τη σειρά τους γίνονται ο τρόπος κατανομής της εξουσίας.
http://non.com.co/