Δελτίο Τύπου

Enter Afrofuturism Live & DJ sets
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι (πλησίον μετρό/ΗΣΑΠ Μοναστηράκι)
http://sixdogs.gr/

Το Enter Afrofuturism είναι ένα 6ήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens σε επιμέλεια των DETACH (Voltnoi & Quetempo) και χαρτογραφεί το πολιτιστικό και πολιτικό ρεύμα του αφροφουτουρισμού*, μέσα από συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια και προβολές ταινιών από 7 έως 12 Νοεμβρίου.

* Ο αφροφουτουρισμός εμφανίζεται ως όρος τη δεκαετία του 1990 για να περιγράψει ένα αφροαμερικανικό καλλιτεχνικό ρεύμα που εκφράστηκε μέσα από την επιστημονική φαντασία, τη λογοτεχνία του φανταστικού, τη μουσική, τα εικαστικά, τα κόμικς και τις ταινίες. Σήμερα, είναι ένα ανεξάντλητο πεδίο ακαδημαϊκής, πολιτικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής έρευνας και παραγωγής, που ενσωματώνει στοιχεία από τις μαύρες διασπορικές κουλτούρες της Δυτικής Αφρικής, της Βόρειας Αμερικής, της Βρετανίας και της Καραϊβικής, σχηματίζοντας τον χάρτη του Μαύρου Ατλαντικού.

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου το Enter Afrofuturism υποδέχεται στο six d.o.g.s δυο κορυφαία ονόματα της σύχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, τους Actress και Dopplereffekt.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της βραδιάς:

22.00-23.00: Dopplereffekt
23.15-00.15: Actress

ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος: 7 ευρώ (πάσο ημέρας), 5 ευρώ (ΑμΕΑ, ανεργίας)

Εισιτήρια:
https://tickets.sgt.gr/showProductList.html?idEvent=2004095 
καθώς και στο six d.o.g.s την ημέρα του event

Ο Actress είναι Άγγλος μουσικός και παραγωγός, που παίζει με τα όρια της ηλεκτρονικής μουσικής, από το 2004 έως σήμερα. Ανανεώνοντας τις φόρμες της techno, του house και του dubstep, το ύφος του μπορεί θεωρηθεί η εξέλιξη της αγγλικής κλαμπ σκηνής. Στη μουσική του ανιχνεύονται φουτουριστικά στοιχεία, με μια jungle, drum ‘n’ bass και Caribbean sound system αισθητική.
http://whoisactress.com/

Οι Dopplereffekt είναι ένα ηλεκτρονικό μουσικό σχήμα από το Ντητρόιτ, το οποίο δημιούργησε ο Gerald Donald, μέλος του ντουέτου των Drexciya, μαζί με την αινιγματική To Nhan le Thi. Δεν αποκαλύπτουν τα πραγματικά τους πρόσωπα, φορώντας μάσκες στα σόου τους, και ταξιδεύουν μαζί με το κοινό τους σε ψηφιακά συμπαντικά περιβάλλοντα.

{youtube}6wTUQXiLV-Q{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured