avopolis.team

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία γι αυτούς τους 2 κολοσσούς του heavy rock καθώς προετοιμαζόμαστε να τους υποδεχθούμε στις 5 Ιουλίου στην Αθήνα και στις 6 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη

Judas Priest
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1969 στο Birmingham και ουσιαστικά «δανείστηκε» το όνομά του από ένα τοπικό σχήμα που λεγόταν Judas Priest (από το τραγούδι του Bob Dylan "The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest"
Ο τραγουδιστής του σχήματος, Al Atkins, πλησίασε τους Downing και Hill, που τότε έπαιζαν ως power trio με τον ντράμερ John Ellis, και ζήτησε να γίνει τραγουδιστής στο συγκρότημά τους.
Με την προσθήκη του  Atkins στην μπάντα, ο Downing πρότεινε να αλλάξουν το όνομά τους σε Judas Priest καθώς ήταν οπαδός του αυθεντικού σχήματος.
 
Βοb “Rob” Halford
O Ian Hill είχε δεσμό με μια γυναίκα από την κοντινή περιοχή του Walsall, η οποία πρότεινε τον αδερφό της, Bob Halford, για τραγουδιστή του συγκροτήματος. Ο Halford έγινε μέλος τον Judas Priest αλλάζοντας το όνομά του από Bob Halford σε Rob Halford.
 
Οn stage
Επί σκηνής ο Rob Halford οδηγούσε μία μηχανή Harley-Davidson, φορώντας δερμάτινα και γυαλιά ηλίου. Σε μία συναυλία των Judas Priest στο Τορόντο το 1991, ο Halford τραυματίστηκε σοβαρά όταν, ενώ οδηγούσε την μηχανή επί σκηνής εκείνη προσέκρουσε σε ένα drum riser που ήταν κρυμμένο πίσω από σύννεφα ξηρού πάγου.
Αν και υπήρξε καθυστέρηση στη συναυλία, ο Halford πρώτα ολοκλήρωσε το σετ και ύστερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 
 
Tim "Ripper" Owens
Η μετάβαση του Owens τo 1996 από fan και τραγουδιστή tribute band σε frontman των Judas Priest αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία Rock Star με πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg.


 
Whitesnake

Αρχική πρόθεση του David Coverdale ήταν να γίνει καθηγητής των καλών τεχνών. Το rock ‘n’ roll μπήκε στη ζωή του όταν είδε ένα τηλεοπτικό show του Jimi Hendrix.
Το 1973 απαντά σε μια αγγελία του Melody Maker από τους Deep Purple που έψαχναν για τραγουδιστή, στη θέση του Ian Gillan. Ο Coverdale λοιπόν έγινε τότε τραγουδιστής του γκρουπ που ονομάζεται... Deep Purple!

Αudition για τους Uriah Heep
Το 1976 οι Deep Purple διαλύθηκαν και ο Coverdale έκανε οντισιόν για τους Uriah Heep, οι οποίοι όμως τον απέρριψαν !

BB King
Η τεράστια επιτυχία "Fool For Your Lonin'", προοριζόταν αρχικά για τον BB King!Η γνωριμία με την Tawny KitaenΈνας λόγος που τα βιντεοκλίπ του συγκροτήματος αγαπήθηκαν πολύ από τον ανδρικό πληθυσμό ήταν η εμφάνιση της σειρήνας Tawny Kitaen σε κάποια από αυτά…. Η γνωριμία της με τον Coverdale έγινε σε ένα εστιατόριο!

Δηλώσεις
O Coverdale δήλωσε σε συνέντευξή του πώς όσο μάκραιναν τα μαλλιά του, τόσο πιο πλούσιος γινόταν!
 

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι Judas Priest ανακοίνωσαν ότι η Epitaph Tour θα είναι η τελευταία παγκόσμια περιοδεία της τεράστιας καριέρας τους, σύσσωμο το metal κοινό ανέμενε με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση κάποιας ημερομηνίας και για την Ελλάδα. Στις 5 Ιουλίου, λοιπόν, θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε, για τελευταία φορά live στην Αθήνα, τους "Metal Gods".
Για να γιορτάσουν το γεγονός, οι Priest έχουν ανακοινώσει ότι σκέφτονται να περιλάβουν στο setlist της περιοδείας τουλάχιστον ένα τραγούδι από κάθε δίσκο της καριέρας τους, ώστε να μην αφήσουν ούτε έναν οπαδό απογοητευμένο!

Μετά το sold out του Λυκαβηττού και τις εμφανίσεις τους με τους Scorpions και τους Def Leppard, οι Whitesnake επιστρέφουν. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσα σημαίνουν ο David Coverdale και η παρέα του για το ελληνικό κοινό: άλλωστε, τόσο η θρυλική φωνή του Coverdale, όσο και η απίστευτη ενέργεια που βγάζουν οι Whitesnake επί σκηνής εγγυώνται μια αξέχαστη συναυλιακή εμπειρία.


JUDAS PRIEST(on a Farewell Epitaph Tour) WHITESNAKE TΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου
και
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
2310 FESTIVAL Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκη


Σχετικά με την συναυλία της Αθήνας
Εισιτήρια ήδη προπωλούνται προς 50 Ευρώ στο www.ticketarena.gr και στα καταστήματα Public και Tickethouse. Την ημέρα της συναυλίας, εισιτήρια θα πωλούνται προς 58 Ευρώ μόνο από τα ταμεία του συναυλιακού χώρου.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00

Σχετικά με την συναυλία της Θεσσαλονίκης
ΜΟΝΟΗΜΕΡΑ - 45 Ευρώ πωλούνται ήδη στο www.ticketarena.gr. Από 29 Μαρτίου και στα καταστήματα Public και Tickethouse. Την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται προς 50 Ευρώ μόνο από τα ταμεία του γηπέδου.
ΔΙΗΜΕΡΑ - 80 Ευρώ πωλούνται ήδη στο www.ticketarena.gr. Από 29 Μαρτίου και στα καταστήματα Public και Tickethouse.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00

www.detoxevents.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured