news.team

Η επιτυχία της Νατάσσας Μποφίλιου έκανε τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο τον πιο αναγνωρίσιμο στιχουργό της νεότερης γενιάς που υπηρετεί πλέον το ελληνικό πεντάγραμμο, κάτι που του δίνει τώρα τη δυνατότητα να ξανοιχτεί και σε ένα αγαπημένο του είδος: τα μιούζικαλ.

Μετά λοιπόν την επιτυχία του θεατρικού μονολόγου Ουρανία, ο Ευαγγελάτος οραματίστηκε την Απλή Μετάβαση: ένα σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ, «για μια γενιά που μεγάλωσε με την πεποίθηση ότι ο κόσμος τής ανήκει και βρέθηκε εκτεθειμένη σ’ έναν κόσμο που δεν περίμενε» -όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η υπόθεση έχει ως εξής:

Κυριακή πρωί, Άνοιξη του 2017, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Λίγο μετά την ενεργοποίηση του Brexit, με τον φόβο των κλειστών συνόρων και την απειλή μιας χαμένης τελευταίας ευκαιρίας για απόδραση. Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους.

Η Απλή Μετάβαση θα βασιστεί σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μίνως Θεοχάρης. Στη σκηνή θα δούμε τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Μαρίζα Ρίζου, Κωνσταντίνο και Μαρία Διακοπαναγιώτου, Χαρά Κεφαλά, Νίκο Λεκάκη, Φοίβο Ριμένα & Νάνσυ Σιδέρη, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή ορχήστρα, σε διεύθυνση Δημήτρη Σιάμπου.

Το μιούζικαλ θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Φεβρουαρίου 2019 στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» στο Κτήριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου, με τις παραστάσεις να διαρκούν ως τον Απρίλιο.

{youtube}tKmpsPT1g8I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured