Η έντονη αντιπαράθεση του ως τώρα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της Κυβέρνησης κορύφωσε την εδώ και καιρό αντιπαράθεσή τους, έχοντας ως αποτέλεσμα έναν σοβαρό κραδασμό: θεωρώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον κάλυψε, ο Νίκος Κοτζιάς παραιτήθηκε χθες το μεσημέρι. Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτησή του και ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών στο εξής.

Αφού έγιναν γνωστά τα γεγονότα, εκεί κατά τις 16.00 το μεσημέρι, ο κ. Κοτζιάς έδωσε και μια ...μουσική διάσταση, με σχετική ανάρτησή του στο προσωπικό του Twitter.

«Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου», έγραψε ο πρώην Υπουργός, επισημαίνοντας ότι «έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις».

Η φράση αυτή προέρχεται βέβαια από τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου "Οι Παλιοί Μας Φίλοι", το οποίο βρίσκετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το κομμάτι είναι από τα πρώτα έργα του Σαββόπουλου, χρονολογημένο στο 1966, τότε που βγήκε ο θρυλικός πλέον πρώτος του δίσκος, Φορτηγό. Λίγα χρόνια αργότερα το διασκεύασε και η Μαρίζα Κωχ  (1973), ενώ στα τέλη των 1990s το ακούσαμε και από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, σε ένα άλμπουμ-tribute στον Σαββόπουλο (1998).

Όσον αφορά τώρα τον ίδιο τον Σαββόπουλο, ετοιμάζει μια νέα σειρά παραστάσεων για τον φετινό χειμώνα. Πιο συγκεκριμένα, ανοίγει ξανά το θρυλικό Άλσος του Γιώργου Οικονομίδη (στην Κυψέλη) «για να 'χουμε, επιτέλους, ένα στέκι στο κέντρο-κέντρο της πόλης» όπως δηλώνει μέσω του σχετικού δελτίου Τύπου. Εκκίνηση, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου.

{youtube}_4w7DMCzYb8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured