news.team

Τα νέα από το μέτωπο της φωτιάς στην ανατολική και δυτική Αττική, όπως και οι εικόνες που είδαμε, έθεσαν αναγκαστικά κάθε άλλη είδηση στο περιθώριο, ειδικά από τη στιγμή που έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση για το πλήθος των κινήσεων για την ανακούφιση των θυμάτων -ανθρώπων, μα και ζώων.

Έτσι, η κηδεία του Μάνου Ελευθερίου, που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο, πέρασε λίγο στα ψιλά. Παρά το βαρύ κλίμα, πάντως, πολύς κόσμος πήγε για το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο στιχουργό.

Το τάιμινγκ μάλιστα της πύρινης καταστροφής θύμισε σε αρκετούς το πρώτο-πρώτο τραγούδι που έγραψε, το "Ρημαγμένοι Κήποι (Το Σπίτι Γέμισε Με Λύπη)", το οποίο ερμήνευσε σε δισκάκι 45 στροφών η Έφη Παναγιώτου τον Δεκέμβρη του 1963. Το σχολίασε μάλιστα και ο συνθέτης του, Χρήστος Λεοντής, λέγοντας ότι οι στίχοι «Το σπίτι γέμισε με λύπη και με σταχτί πικρό καπνό» δεν μπορούσαν να βρουν πιο κατάλληλη στιγμή για ν' αντηχήσουν ξανά.

Παραλληλισμούς έκαναν όμως και άλλοι παρευρισκόμενοι στην κηδεία, όπως ο Νότης Μαυρουδής, ο οποίος σχολίασε ότι «Η στενοχώρια ξεκίνησε για τον Μάνο και κατέληξε να θρηνούμε έναν σωρό ανθρώπους, πολίτες που κάηκαν ζωντανοί. Δεν θα το ήθελε αυτό ο Μάνος. Αν ήξερε ότι συνδυάζεται η μία κηδεία με τις άλλες, θα ανέβαλε ο ίδιος την κηδεία του».

Στην τελετή παραβρέθηκε και η υπουργός Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου, που εκ μέρους της Πολιτείας είπε ότι «Το έργο του θα μείνει στο στόμα μας, θα το τραγουδάμε κι εμείς και οι επόμενες γενιές ακόμη κι αν δεν γνωρίζουμε ποιος έγραψε αυτούς τους μοναδικούς στίχους».

{youtube}UpJsHFFF2WU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured