Αναστασία Τουρούτογλου

Η πρώτη φορά που στην παγκόσμια ιστορία εμφανίζεται η ανάγκη να μιλήσουμε για «αυτοκρατορία» είναι πίσω στο 2350 π.Χ. περίπου, όταν ο βασιλιάς Σαργών του Ακκάδ (σημερινό βόρειο Ιράκ) επέκτεινε την κυριαρχία του προς τον Περσικό κόλπο και ένα κομμάτι του σημερινού Ιράν, λαμβάνοντας τον τίτλο «Ηγεμόνας των 4 Τμημάτων».

Με την ιστορία αυτού του μακρινού αυτοκράτορα καταπιάνονται λοιπόν και οι Slayerking του Ευθύμη Καραδήμα στο "Sargon Of Akkad".

Οι ίδιοι σχολιάζουν: «Η ιστορία του Σαργών του Ακκάδη, του ιδρυτή μίας από τις παλαιότερες και ενδοξότερες αυτοκρατορίες, συναρπάζει ακόμη και σήμερα. Ιδίως σήμερα που ο φόβος της αλλαγής και του ξένου γιγαντώνεται και η επίσημη θρησκεία για ακόμη μια φορά διαβάλλει, ωσάν διάβολος, πιστούς και απίστους... Το τραγούδι δεν έχει πολιτικό μήνυμα. Ούτε περνάει κάτι πολιτικά ορθό. Είναι μια απλή παραδοχή της ματαιότητας των πάντων. Της απόλυτης ήττας μας μπροστά στο απέραντο».

Το "Sargon Of Akkad" συνεχίζει την προώθηση του φετινού άλμπουμ της μπάντας Sanatana Dharma, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ, ενθυμούμενοι την κριτική του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου.

Το τραγούδι αποκτά μάλιστα το δικό του, σκοτεινό lyric video, με την υπογραφή του Ρουμάνου σκηνοθέτη Costin Chioreanu, γνωστού στο metal κοινό για τις συνεργασίες του με Paradise Lost, Opeth, At The Gates, Napalm Death και Arch Enemy (μεταξύ άλλων). Μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

{youtube}vXiD7kQyNzg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured