Αναστασία Τουρούτογλου

Πάντοτε ζώον πολιτικόν ο Σταύρος Ξαρχάκος, ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία να μιλήσει για το πώς βλέπει τα πράγματα.

Σε μια ενδιαφέρουσα λοιπόν καινούρια συνέντευξή του στον Θανάση Θ. Νιάρχο για το νέο τεύχος του περιοδικού Μετρονόμος, ο Ξαρχάκος αναρωτιέται πώς μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος ή μια χώρα γενικότερα δίχως παιδεία, οράματα μα και πολιτικούς.

Και καταλήγει με πιο ευθεία βολή, λέγοντας ότι «αυτό που ζούμε, δεν έχει σχέση με την πολιτική. Είναι κυρίως η διαχείριση ενός μαθηματικού, μάλλον λογιστικού, προβλήματος. Αλλά πολιτική δεν είναι».

Στο μουσικό επίσης μέτωπο, ο μεγάλος συνθέτης δίνει ένα ακόμα τραγούδι του στη σύζυγό του Ηρώ Σαΐα. Πρόκειται για το "Για Χατίρι Σου", σε στίχους Βαγγέλη Γκούφα, κομμάτι του 1962 από το soundtrack της ταινίας του Ντίνου Δημόπουλου Το Ταξίδι, με νέα ενορχήστρωση από τον Νεοκλή Νεοφυτίδη -μπορείτε να το ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Το "Για Χατίρι Σου" λειτουργεί ως προπομπός για το επερχόμενο άλμπουμ της Σαΐα (θα βγει μέσα στους επόμενους μήνες από τη Minos-EMI), στην οποία φαίνεται πως αρέσουν τα δύσκολα, αν σκεφτεί κανείς το πόσο έχει σφραγιστεί το συγκεκριμένο κομμάτι από την ιδιαιτέρως δροσάτη ερμηνεία της πρώτης διδάξασας, Ζωής Φυτούση.

{youtube}3ya2FcXVHok{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured