Αναστασία Τουρούτογλου


Μέσω ενός εγγράφου της Διαύγειας, το οποίο αποτέλεσε βάση για ένα δημοσίευμα στο Έθνος της Κυριακής, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δείχνει μπλεγμένος σε μια κάπως περίπλοκη υπόθεση, που αφορά το πώς ακριβώς είσπραξε την αμοιβή πρόσφατης συναυλίας.

Στις αρχές Σεπτέμβρη, ο δημοφιλής ερμηνευτής εμφανίστηκε ζωντανά στην Ξάνθη, στα πλαίσια των εορτασμών της παλιάς πόλης. Για τη συναυλία αυτή, πληρώθηκε από τον δήμο Ξάνθης με το ποσό των 16.500. Αποδεικνύεται όμως τώρα, ότι η αμοιβή καταβλήθηκε σε νομικό πρόσωπο-εταιρία στη Βουλγαρία, φτάνοντας από εκεί στον ίδιο τον Παπακωνσταντίνου. Οι δε κρατήσεις δεν ξεπέρασαν τα 17 ευρώ, γιατί βρισκόμαστε σε έδαφος εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το θέμα απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης, με την αντιπολίτευση να καταθέτει επίσημο ερώτημα προς την παράταξη του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου. Επίσης, είχαμε τοποθέτηση στο MEGA του υπεύθυνου του καλλιτεχνικού γραφείου του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, κ. Ελισσαίου Πατσέλα, ο οποίος δήλωσε: «Δεν γνώριζε τίποτα για το οικονομικό. Ο Βασίλης δεν ανακατεύεται με τα οικονομικά του. Εγώ έχω κάνει σύμβαση με μια άλλη εταιρεία και φορολογήθηκα όσον αφορά το φόρο εισοδήματος».

Πρέπει ωστόσο να πούμε εδώ ότι δημοσιεύματα με εντυπωσιακούς τίτλους όπως «Χαιρετίσματα λοιπόν στην Εφορία» ή άλλα που ευθέως μιλάνε για φοροδιαφυγή, ελέγχονται για την ακρίβειά τους. Από ό,τι δηλαδή φαίνεται ως τώρα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πληρώθηκε μέσω Βουλγαρίας ενώ τραγούδησε στην Ξάνθη. Υπάρχει λοιπόν μια συζήτηση εδώ για το νόμιμο και το ηθικό, ειδικά σε τέτοιες εποχές, όταν μεγάλο μέρος του κόσμου στη χώρα μας στενάζει κάτω από δυσβάσταχτους φόρους και βρισκόμαστε να συζητάμε για 16.500 δημόσιου χρήματος. Ωστόσο τίτλοι σχετικοί με εφορία και φοροδιαφυγή, αναφέρονται σε νομικές διαστάσεις και αυτές δεν προκύπτουν από τα πρώτα τουλάχιστον ρεπορτάζ.

{youtube}9J8zQ082zbI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured