Αναστασία Τουρούτογλου

 

Την απόφαση να ανοίξουν μια μουσική σχολή στο κέντρο της Κηφισιάς πήραν ο Φίλιππος Πλιάτσικας με τον (γνωστό από τους Όναρ) αδερφό του Λευτέρη, αξιοποιώντας και την πολυετή τους παρουσία στα μουσικά πράγματα, αλλά και την επιτυχημένη εμπειρία του Ωδείου που άνοιξαν πριν 2 χρόνια στη Μεταμόρφωση.

Η σχολή θα λέγεται Πυξίδα, είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και χαρακτηρίζεται ως «νέου τύπου», με στόχο να «βοηθήσει όλους όσους επιθυμούν να λάβουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική, σε ένα  περιβάλλον γεμάτο καλλιτεχνικά χρώματα και μελωδίες, με καταρτισμένους καθηγητές και με μια διαφορετική φιλοσοφία από τις αντίστοιχες μουσικές σχολές». Θα βρίσκεται δε σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο στην Κηφισιά, ελάχιστα λεπτά από τον σταθμό του Ηλεκτρικού, απέναντι από το τέρμα των λεωφορείων. 

Όπως διαβάζουμε, «στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, οι μαθητές μπορούν να διδαχθούν όλα τα μουσικά όργανα, ανώτερα θεωρητικά», ενώ προβλέπονται και τμήματα με κλασική, παραδοσιακή, rock και metal μουσική. Θα υπάρχουν μάλιστα και παρουσίες γνωστών καλλιτεχνών, οι οποίοι θα κάνουν συχνά κύκλους μαθημάτων και σεμινάρια πάνω στο τραγούδι και τη σύνθεση.

Στο τέλος επίσης κάθε χρονιάς –μέσω ενός διαγωνισμού– ο νικητής θα κυκλοφορεί ψηφιακά τη δουλειά του μέσω δισκογραφικής εταιρείας συνεργαζόμενης με την Πυξίδα. Ακόμα, σε συνεργασία με το ελληνικό κέντρο Rockschool και το TRINITY Guildhall, οι φοιτητές  μπορούν να δίνουν εξετάσεις για πτυχία και διπλώματα από τη σχολή, αναγνωρισμένες από το αγγλικό πανεπιστήμιο. 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής ορίστηκε ο Θοδωρής Καλαντζάκος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 2839039-59, 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Κηφισίας 232, Κηφισιά

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: Μπιζανίου 1, Μεταμόρφωση

www.pyxidamusicschool.gr 

https://www.facebook.com/melydro 

{youtube}5Fg4eM_HHTs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured