Αναστασία Τουρούτογλου

Τα Ζεστά Ποτά, ο δίσκος του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα που κυκλοφόρησε το 1985 σε παραγωγή Μανώλη Ρασούλη, έγινε με το πέρασμα των χρόνων πραγματικό «pop reference». Φαίνεται όμως πως κι αυτός είναι γεμάτος με τις δικές του κρυφές αναφορές. 

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το "Μια Βραδιά Στο Λούκυ" (ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά τραγούδια της εποχής του) είχε μέσα μία αναφορά στον Νίκο Ζιώγαλα, καθώς αυτός είναι ο «Νικόλας» στον οποίον μιλάει ο Χάρης Κατσιμίχας για το κορίτσι που δεν του έδινε καμία μα καμία σημασία. Όπως επίσης και ότι το Λούκυ ήταν ένα παλιό αθηναϊκό στέκι στην οδό Χάρητος στο Κολωνάκι. Μέσα από ένα δυσάρεστο νέο, λοιπόν, ανακαλύπτουμε τώρα πως και το κορίτσι για το οποίο μιλάει το τραγούδι ήταν πραγματικό. Το όνομά της ήταν Ρενέ.

Όπως διαβάσαμε στο musicpaper.gr, o φίλος της και μουσικός παραγωγός Άγγελος Σφακιανάκης, με ένα πρόσφατο κείμενό του, γνωστοποίησε τον θάνατο της παλιάς του φίλης. Και την αποχαιρέτησε δημόσια, αποκαλύπτοντας ότι ο Χάρης Κατσιμίχας του είχε πει παλαιότερα ότι έγραψε το συγκεκριμένο τραγούδι για εκείνη τη βραδιά που τη γνώρισε. 

Όπως διαβάζουμε στο κείμενο, η Ρενέ ήταν μία πολύ γοητευτική και ερωτεύσιμη κοπέλα: «Είναι κορίτσι με την αθωότητα αγοριού. Είναι άφυλα ερωτική. Είναι νεράιδα, αλλά και του κόσμου τούτου συμπλήρωσα εγώ.».

Ο Άγγελος Σφακιανάκης τη γνώρισε μέσω κοινής παρέας σε κάποιες πασχαλινές διακοπές στη Ζάκυνθο, αλλά συνέχισε να κάνει παρέα μαζί της και στην Αθήνα. 

«Η Πασχαλιάτικη Ζάκυνθος τελείωσε και συνεχίσαμε να βλεπόμαστε στην Αθήνα. Ένα βράδυ πήγα τη Ρενέ στο Λούκυ, ένα μπαρ στη Χάρητος. Συνάντησα γνωστούς και φίλους. Ο Αλέξης, ο Νίκος, ο Γιώργος, η Τούλα, ο Θωμάς. Το Λούκυ ήταν στέκι. Ήταν κι ο Χάρης Κατσιμίχας με τον Ζιώγαλα εκεί. Με τον καιρό, με τη Ρενέ χαθήκαμε. Μετά από χρόνια ο Χάρης μου εκμυστηρεύτηκε εγκάρδια πως το κορίτσι που περιγράφει στο τραγούδι «Μια βραδιά στο Λούκυ» ήταν το κορίτσι που συνόδευα εκείνο το βράδυ. Το «Μια βραδιά στο Λούκυ» γράφτηκε με αφορμή τη Ρενέ.  Είμαι βέβαιος πως γράφτηκαν κι άλλα τραγούδια για 'κείνη, απλώς δεν τα έμαθα ποτέ. Καλό ταξίδι Ρενέ.»

{youtube}LuOil26Jlbc{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured