Ναταλία Πετρίτη

Το Elimnion Summer festival επιστρέφει πιο δυναμικά για δεύτερη συνεχή χρονιά! Το Σάββατο 19 Αυγούστου ετοιμαστείτε για μία μέρα γεμάτη με πολλή (και διαφορετική) μουσική. Κρατώντας τον  χαρακτήρα του και φέτος, το Elimnion Summer Festival θα φιλοξενήσει στη σκηνή του τέσσερα συγκροτήματα, με διαφορετική κατεύθυνση το κάθε ένα (απο heavy rock μέχρι hip-hop), ενώ θα ακολουθήσει ένα μοναδικό after party με DJ set που θα δημιουργήσουν μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και φέτος το φεστιβάλ διοργανώνεται στο ομορφότερο spot της περιοχής, το Δημοτικό Πάρκο Λίμνης Ευβοίας, από το Σ.Ε.Δ.Δ.Ε., με σκοπό την ενίσχυση του σωματείου.  Επίσης, για πρώτη φορά το Elimnion Summer Festival εντάσσεται στα Ελύμνια 2023,  τη μεγαλύτερη γιορτή-θεσμό, που διοργανώνεται στη Λίμνη Ευβοίας από τον Δήμο Ελυμνίων/Μαντουδίου/Αγίας Αννας για περισσότερα απο 40 χρόνια. 

p

ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ

Bio:

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ (Παναγιώτης Κυριακού) είναι από τους κυριότερους εκφραστές και από τους πλέον πρωτοποριακούς εκπροσώπους της ελληνικής Hip Hop σκηνής. 

Ιδρυτής της Bashment Records και μέλος των Ψυχοδραμα 07, ξεκίνησε ως MC και Beatmaker το 2001 και από τότε έχει κυκλοφορήσει 6 albums, δεκάδες singles και συνεργασίες και μία ταινία μεσαίου μήκους, οπτικοποιώντας εξ ολοκλήρου το Album “DECA”. 

Έχει παίξει σε όλα τα μεγάλα εστιβάλ της χώρας, ενώ έχει παρουσιάσει τη μουσική του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μεταξύ πολλών άλλων.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τον μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο, αλλά και με τη Δήμητρα Γαλάνη, έχει μοιραστεί τη σκηνή με κορυφαίους διεθνείς καλλιτέχνες, όπως ο Damian Marley, οι Cypress Hill και οι Monophonics, έχει εμφανιστεί σε μουσικά φεστιβάλ σε Γαλλία και Βέλγιο και έχει κάνει ηχογραφήσεις στην Ιαπωνία.

Ένας συνεχώς εξελισσόμενος καλλιτέχνης, που έχοντας το Hip Hop ως αφετηρία και σημείο αναφοράς, με το μουσικό του εύρος και τη δύναμη των στίχων του έχει καταφέρει να μεταδώσει την κουλτούρα του Hip Hop σε ετερόκλητα ακροατήρια και να χαράξει μια ανοδική και πολυδιάστατη πορεία στην ανεξάρτητη εγχώρια μουσική σκηνή.

Social Media Links :

https://www.facebook.com/taftismenoslathos

https://www.instagram.com/taf_lathos_official_fanpage/

https://www.youtube.com/user/TaftismenosLathosTV

https://open.spotify.com/artist/5sMTmnLClGnDFZm4c1yjCP

p

GODSLEEP

Bio:

Από το 2010, που δημιουργήθηκαν, οι Godsleep δουλεύουν ακατάπαυστα, ακολουθώντας με πίστη το μονοπάτι που έχουν χαράξει για να μπουν στο πάνθεον του heavy rock.

Από το ξεκίνημά τους χαρακτηρίστηκαν μία από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες του heavy/ψυχεδελικού ήχου. Η αθηναϊκή heavy rock μπάντα βασίζει την ύπαρξή της στις δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών σε διάφορα πανευρωπαϊκά rock φεστιβάλ. Η πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία πραγματοποιήθηκε για την προώθηση του πρώτου τους άλμπουμ, Thousand Sons of Sleep (Rock Freaks Records, 2015).

Το 2018 κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους αλμπουμ, με τίτλο Coming of Age. Διατήρησαν τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου τους, τα βαριά ηλεκτρικά κιθαριστικά riff, τις έντονες μπασογραμμές και τα δυνατά γκρουβάτα ντραμς, ενώ παράλληλα εμπλούτισαν τη συνθετική τους προσέγγιση με μοναδικά εθιστικά γυναικεία φωνητικά, που χαρακτηρίζονται από ψυχεδελικά ουρλιαχτά μέχρι καθηλωτικά screams. Ο δίσκος βγήκε από τη θρυλική ελληνική underground δισκογραφική εταιρεία The Lab Records και φημολογείται πως είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ροκ άλμπουμ στην ελληνική επικράτεια την τελευταία δεκαετία.

Φέτος οι Godsleep επέστρεψαν με το νέο τους άλμπουμ, Lies to Survive, το οποίο κυκλοφόρησε από την εταιρεία Ouga Booga and the Mighty Oug Records  τον Απρίλιο του 2023.

Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου δίσκου συνοδεύτηκε με μια μεγάλη ευρωπαική περιοδεία μαζί με τους 1000 Mods τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2023.

Discography:
Lies to Survive (2023)
Ouga Booga and the Mighty Oug Records / Theechords Records

Coming of Age (2018)
 The Lab Records  / Theechords Records

Thousand Sons of Sleep (2015)
Rockfreaks Records

Milestones:

Headline European tour on 2023.
Headline European tour on 2019.
Headline European tour on 2019.

Headline European tour on 2016.

Festival performances: 
DesertFest Berlin (GER), FreakValley (GER), Aquamaria (DE), Yellowstock (BEL), Red Smoke (PL), ElectricValley (IT), Exit (RS), Revolution (RO), Rockwave (GR), 
Los Almiros (GR), Release Athens (GR), Under the Sun (GR), HEADZUP (DE), Dome of Rock (AT),
 and many more

Links:

https://www.facebook.com/Godsleepband/
godsleep.hearnow.com/
godsleep.bandcamp.com/ 
www.youtube.com/c/GodsleepOfficialChannel 
www.instagram.com/godsleepofficial/

Opening Act

IXXI

Στο πλαίσιο της υποστήριξης και ανάδειξης των τοπικών μουσικών, το ανερχόμενο hip hop συγκρότημα IXXI επιστρέφει και φέτος μετά το περσινό δυναμικό του σετ, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Αποτελούμενοι από τους Cynic και Aver -πρώην μέλη του συγκροτήματος Δραπέτες-, οι ΙΧΧΙ ετοιμάζονται για μία ακόμα εμφάνιση στο 2ο Elimnion Summer Festival. Χωρίς αμφιβολία το καλύτερο opening για το φεστιβάλ!

https://www.youtube.com/channel/UCUKzC_CwbC0Qpfq25T9LOxQ/videos

https://www.instagram.com/cynic.dp/

After party

Yakuza Six

Οι Yakuza Six επιστρέφουν για δεύτερη συνεχή χρονιά στη σκηνή του Elimnion Summer Festival, με ανανεωμένο πρόγραμμα και ανεβασμένη διάθεση!

Ποιοι είναι οι Yakuza six?

Πώς συνδυάζεται ο Weeknd με τους Faithless; Οι Prodigy με την Katy Perry και τους Coldplay; Ο Dr Alban με τους Red Hot Chili Peppers; Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο όταν παραβρεθείς σε ένα live set των Yakuza six, μιας μπάντας που χαρακτηρίζεται απο την εκρηκτική διάθεση, το crossover playlist και τον εναλλακτικό της ήχο.

Στο setlist του group θα ακούσεις τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διεθνούς σκηνής απο τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα σε ύφος dance, pop, rock, r’n’b και hip hop, σε ενα μοναδικό “mix-tape” που κρατάει τη χορευτική ατμόσφαιρα στα ύψη.

Το 2023 συμπληρώνουν δέκα χρόνια, έχοντας εμφανιστεί σε όλες σχεδόν τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε πολυάριθμα private events, καθώς και σε μεγάλα μουσικά φεστιβάλ.

Social media links:

https://www.facebook.com/yakuzasxiband

https://www.instagram.com/yakuzasixband

https://www.youtube.com/channel/UCBRjjaO55JKfJ3HeWEYycyA

Grammik

Η ενασχόληση του Grammik με την ηλεκτρονική μουσική ξεκίνησε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες. Σε ηλικία 15 ετών αγόρασε τα πρώτα του βινύλια και αμέσως η ερώτηση «πώς φτιάχνεται αυτή η μουσική;» τον έκανε να αγοράσει τον πρώτο του pc και να αρχίσει να πειραματίζεται με ήχους στα τέλη της δεκαετίας του '90. Γεννημένος στην Αθήνα, όπου εξακολουθεί να ζει, σε ηλικία 18 ετών άρχισε να παίζει σε τοπικά μπαρ και μικρά κλαμπ σε όλη την πόλη.

Το πρώτο του κομμάτι κυκλοφόρησε με το πραγματικό του όνομα (Άρης Γραμμένος) στη No Border Recs το 2008 και μετά ακολούθησαν πολλά κομμάτια και remixes σε δισκογραφικές, όπως οι No Border Recs, Sound Of Everything, Proton Limited.

Το 2016 δημιουργεί το project Grammik, κινούμενος σε πιο techno ήχους, αλλά πάντα με βάση τις «ταξιδιάρικες» μελωδίες και τους ατμοσφαιρικούς και cinematic ήχους.

Από το 2020 αποτελεί βασικό μέλος της παγκοσμίως γνωστής δισκογραφικής Steyoyoke, έχοντας κυκλοφορήσει κομμάτια όπως τα “White Heart”, “Wanderlust”, “Who Am I”, που είναι τα πιο χαρακτηριστικά για τον ήχο του και έχουν παιχτεί από μεγάλα ονόματα της Melodic Techno σκηνής, καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως το Tommorowland.

Ο ίδιος έχει παίξει σε μερικά από τα πιο γνωστά clubs του Βερολίνου, όπως το Ritter Butzke και το Birgit Club, καθώς και στο open air festival Rausch & Flausch. 

https://www.instagram.com/grammikmusic/

Tilio / Dimenson – Inspiral (Audixolics)

Έπειτα από δύο απολύτως επιτυχημένα electro festivals που διοργανώθηκαν στη Λίμνη Ευβοίας (με τη συμμετοχή δυνατών ονοματων της εγχώριας electro σκηνής, όπως οι Nick Devon και Dizharmonia) , οι Resident DJs και διοργανωτές του Evia Elektonik festival επιστρέφουν για ένα ακόμα ξεσηκωτικό after party.  Δυνατά DJ sets από τον DJ Tilio και τους Audioxolics (DJ Inspiral και DJ Dimenson) θα κρατήσουν την ένταση στα ύψη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

https://www.instagram.com/evia_elektronik_festival/

https://www.instagram.com/djtilio/

https://www.instagram.com/in_spiral_/

https://www.instagram.com/dimenson_ofc/

https://www.instagram.com/audioxolics/

e

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Είσοδος: 10 ευρώ

Τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Επίσης μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Ιούλιο του 2023 στη Ρόδο μεγάλο μέρος των εσόδων θα δοθεί για την ενίσχυση φορέων και σωματείων της Ρόδου μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών του Σ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων (Σ.Ε.Δ.Δ.Ε.)

Λίγα λόγια για το σωματείο:

Το σωματείο ιδρύθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2016, με βασικό στόχο να μη ζήσει η περιοχή ξανά τέτοιες εφιαλτικές στιγμές. Δυστυχώς, το 2021 η Βόρεια Ευβοια δεχτηκε ένα ακόμα πιο ισχυρό πλήγμα, με τη σχεδόν ολική καταστροφή της δασικής έκτασης του Δήμου Ελυμνίων / Μαντουδίου /Αγίας Αννας. Κατά τη διάρκεια εκείνων των 10 εφιαλτικών ημερών τα μέλη του Σ.Ε.Δ.Δ.Ε. ήταν συνέχεια παρόντα σε κάθε μέτωπο, προσπαθώντας με όσα μέσα διέθεταν για τη διάσωση του δάσους, καθώς και την ασφάλεια των κατοίκων.

Το Σ.Ε.Δ.Δ.Ε. διαθέτει πιστοποιημένους εθελοντές στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, της διάσωσης σε ορμιτικά νερά, καθώς και στις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα να αποτελεί έναν από τους πιο επαρκώς εξοπλισμένους και στελεχωμένους συλλόγους της χώρας.

Η δραστηριότητες του σωματείου έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Το Σ.Ε.Δ.Δ.Ε. λειτουργεί αποκλειστικά με τις εισφορές και τις δωρεές των μελών, καθώς και άλλων φορέων που θέλουν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση του σωματείου.

Ως βασικοί στόχοι του σωματείου καθορίζονται, με βάση την εθελοντική πρωτοβουλία, η εκπαίδευση των μελών σε τεχνικές πυρόσβεσης, διάσωσης, πρώτων βοηθειών και παροχής εξειδικευμένης βοηθείας, έτσι ώστε να παρέχουν αφενός προστασία στο δάσος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και του Νομού από παντός είδους φυσικό κίνδυνο και αφετέρου την ασφάλεια και προστασία της ζωής των πολιτών σε κάθε περίσταση.

Επίσης, σκοπός είναι η συμβολή στην πολιτιστική, κοινωνική, πνευματική και κυρίως περιβαλλοντική ανάπτυξη και προβολή του τόπου με κάθε νόμιμο μέσο, και σε συνεργασία, για την επίτευξη, με πολίτες, ομάδες, ανάλογους φορείς και συλλόγους.

Facebook Page

https://www.facebook.com/groups/1067980229924493

Instagram page

https://www.instagram.com/sedde2016/

Το 2o Elimnion Summer Festival πραγματοποιείται με τη σημαντική βοήθεια, υποστήριξη και συμμετοχή της ΠΕΨΑΕΕ.

Η Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) είναι Επιστημονικό - Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1997. Βασικός σκοπός της ΠΕΨΑΕΕ είναι η ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. 

Οι κύριες μέθοδοι που αξιοποιούνται είναι:

  • Η (Επαν)ένταξη στην Αγορά Εργασίας
    • Στήριξη προγραμμάτων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης
    • Δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών με σκοπό την εργασιακή αποκατάσταση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας
  • Η Εφαρμογή και Διάδοση Εναλλακτικών - Καινοτόμων Δράσεων για την Επανένταξη και τον Αποστιγματισμό
  • Υποστήριξη ενεργειών για την αυτοβοήθεια και την αυτοεκπροσώπηση των ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες
  • Εφαρμογή εναλλακτικών καλλιτεχνικών, και όχι μόνο, ομαδικών δραστηριοτήτων
  • Οι Θεσμικές Παρεμβάσεις
    • Προώθηση συνεργασιών με άλλους φορείς με συναφείς σκοπούς, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές Επίπεδο
    • Παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς για τη διαμόρφωση πολιτικών υπέρ των ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες
    • Ανάπτυξη θεσμών που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες

Μέλη της ΠΕΨΑΕΕ μπορούν να γίνουν:

  • Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που υλοποιούν προγράμματα που αφορούν την κοινωνικο-οικονομική αποκατάσταση και επαγγελματική επανένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, όπως Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, Κοινωνικές Επιχειρήσεις, ΚοιΣΠΕ κ.λπ.
  • Άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα
  • Άτομα που ενδιαφέρονται για την πραγματοποίηση των σκοπών της.

Η Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. είναι ενταγμένη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κυβερνητικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας, Αριθμ. Μητρώου: 09110ΣΥΕ21094Ο67Ν/0904, και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Αριθμ. Μητρώου: 09110ΣΥΕ21094Ο67Ν/00824. Η εν λόγω πιστοποίηση ανανεώθηκε με το αρ. πρωτ. 4018/23/8/2016 της Περιφέρειας Αττικής.

https://www.pepsaee.gr/

https://www.instagram.com/pepsaee.gr/

https://www.facebook.com/PEPSAEE

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την επίσημη υποστήριξη και πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Αγίας Αννας/Ελυμνιών/Μαντουδίου καθώς και με την υποστήριξη του ελληνικού Κέντρου για την ψυχική υγεία και θεραπεία του παιδιού και της οικογένειας (ευρύτερα γνωστό ως ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ) και τον φορέα «Θάλπος – Ψυχική υγεία».

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ για την σημαντική συμβολή και βοήθεια της ομοσπονδίας φορέων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ψυχικής υγείας «ΑΡΓΩ».

Το περιβολάκι

https://toperivolaki.gr/

Θάλπος

https://thalpos.org.gr/el

Αργώ

http://argo.org.gr/

Photos: Photographion.gr

https://www.instagram.com/photographion.gr/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured