Ναταλία Πετρίτη

Το Sonic Bliss Festival 2023 έρχεται για πρώτη φορά στον πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα, το Σάββατο 26 Αυγούστου! Πρόκειται για ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ανεξάρτητη σκηνή που σκοπό έχει να φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα και καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής.

Οι Royal Arch, οι XOAN, οι commuter, The Man & His Failures και ο Tony Bluebird θα φέρουν στην περιοχή του Πειραιά τον ιδιαίτερο τους ήχο που έχει ξεχωρίσει, δίνοντας ένα δυναμικό καλοκαιρινό show.

Ο πολυχώρος των Λιπασμάτων βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και θα αποτελέσει ένα ιδανικό σκηνικό για να ξετυλιχτούν οι indie rock, alternative αλλά και experimental ήχοι των συγκροτημάτων, φέρνοντας στην πόλη έναν νέο αέρα την τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού. 

lipasmata_fest_net_poster_web

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/746669497259590/

ΙNFO

Σάββατο 26 Αυγούστου

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ώρα Προσέλευσης: 18.00

Είσοδος Ελεύθερη

Πρόσβαση:

Με αυτοκίνητο: https://goo.gl/maps/wRrjJBUFgh29TERdA

Με Μ.Μ.Μ:  Μετρό / Ηλεκτρικός – Σταθμός Πειραιά & Τρόλεϋ 20 (Στάση Τέρμα) ή Λεωφορείο 859 (Στάση Αναλήψεως)

Χώρος Λιπασμάτων:

https://keker.gr/lipasmata/

https://www.facebook.com/lipasmatafestival

MEET THE BANDS/ARTISTS:

ROYAL ARCH

r

Οι Royal Arch είναι μια shoegaze/post punk μπάντα από την Αθήνα που σχηματίστηκε το 2020 και αποτελείται από τις Ηλία Μασρί (φωνητικά), Νίκο Κόκκινο (κιθάρα), Ορέστη Λουκά (μπάσο), Ηλία Κόκκινο (ντραμς) και Βασίλη Δούση (κιθάρα). Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα singles και ετοιμάζονται να μπουν στο studio για να ηχογραφήσουν το νέο τους άλπουμ. Τα live των Royal Arch χαρακτηρίζονται από ένα set γεμάτο ενέργεια και η δυναμική της μπάντας είναι τέτοια που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τους έφερε να ανοίξουν την συναυλία του Jake Bugg αλλά και τη δεύτερη μέρα του Release Athens Festival 2022 (Sugar For The Pill, Mogwai, Fontaines D.C. & Nick Cave And The Bad Seeds).  Αυτό το καλοκαίρι συμμετείχαν στο Ejekt Festival 2023, ανοίγοντας για τους Editors και Florence and the Machine.

Links: Instagram |Tik Tok | Facebook | Spotify | YouTube | Bandcamp 

ΧΟΑΝ

x

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους στον πυρετό της πανδημίας, οι XOAN ολοκληρώνουν τις επόμενες κυκλοφορίες τους και επανασυστήνονται με νέο υλικό, νέο μέλος και νέα διάθεση. Άλλοτε περπατώντας σε παρεμφερή μονοπάτια με το “Greenhorn”- ένα ντεμπούτο που απέσπασε θετικότατες κριτικές από διεθνή και εγχώρια μέσα - και άλλοτε βαδίζοντας σε εντελώς νέες κατευθύνσεις, οι XOAN ετοιμάζουν ένα show με νέο και παλιό υλικό σε τέλεια ισορροπία, που κλείνει το μάτι στις χρυσές εποχές του MTV με έναν απροσδόκητα φρέσκο τρόπο. Στα τέλη του 2022, κυκλοφόρησαν το single "Down in the Gutter", ένα κομμάτι που αποδίδει φόρο τιμής στις punk-rock επιρροές τους, το οποίο είναι και μέρος του επερχόμενου τους δίσκου.

Links: Instagram | Soundcloud | Facebook | Spotify | YouTube | Bandcamp

commuter

c

Οι commuter ξεκίνησαν ως μουσικό project του Διονύση Κουταβά (vocals/guitar) στην Αθήνα του 2019 με βασική επιρροή τον post-punk ήχο της σκηνής του Καναδά αλλά και το νέο ρεύμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Οκτώβριο του 2021 το project απέκτησε μορφή full band, με την προσθήκη των Δημήτρη Κουτσούλη (drums), Σπήλιου Κάκκα (bass) και Αλέξανδρου Κολοκυθά (guitar) και έκτοτε πραγματοποιεί εμφανίσεις τόσο στην Αθήνα και τις πόλεις της επαρχίας αλλά και στο εξωτερικό (Ουγγαρία, Τουρκία), έχοντας μοιραστεί την σκηνή με σημαντικά εγχώρια (The Steams, Deaf Radio) και ξένα ονόματα (Unschooling, SONS, Dry Cleaning). Τον Οκτώβριο του 2022, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο single και video clip "Light" ενώ το ομώνυμο ΕΡ της μπάντας κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 2023 σε ψηφιακή μορφή και κασέτα από την Bitter Tea Records.

Links: https://linktr.ee/commuterband 

THE MAN & HIS FAILURES

tmhf-221009-10

 Oι The Man & His Failures ξεκίνησαν το 2018 ως προσωπικό σχήμα του Μάνου Καρακατσάνη (Asylum Promises, Mani Deum) όμως σύντομα εξελιχθηκαν σε ένα fully functional πλήρες συγκρότημα με τις προσθήκες των Δημήτρη Βλασόπουλου και Αλέκου Σώρρου, ενώ έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα EPs "Persona Non Grata" (2018) και "MMXX EP." (2021) και το split 7" "Devastations/ R. Daneel" με τους Incirrina. Η μαζική αποδοχή κοινού και τύπου μιλάει για αυτούς, ενώ αυτο τον καιρό ετοιμάζουν το πρώτο τους full length album με τίτλο "Survival Kit".

Links: Instagram | Facebook | Spotify | YouTube | Bandcamp 

TONY BLUEBIRD

tony_bluebird

O Αντώνης Κωνσταντάρας (πρώην μέλος των Strawberry Pills) επανασυστήνεται στο κοινό με το alter ego του, Tony Bluebird. Κατά τη διάρκεια της πορείας του έχει παίξει σε κάποια από τα μεγαλύτερα stages και φεστιβάλ της χώρας και δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Bauhaus, Primal Scream, Brett Anderson, Κωνσταντίνος Βήτα, Φοίβος Δεληβοριάς και πολλούς ακόμη. Παράλληλα, μετράει κυκλοφορίες με δεκάδες σχήματα και πλέον κυκλοφορεί μουσική ως solo καλλιτέχνης.  Η αρχή έγινε με το πρώτο του single με τίτλο A.I., το οποίο, έστρεψε την προσοχή του εγχώριου κοινού ξανά προς το μέρος του, ενώ, μέσα στο Καλοκαίρι συνέχισε με τη Γαλάζια Ακτή, ένα τραγούδι που γράφτηκε με σκοπό να παίζεται σε road trips. Έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι Gorillaz, Sleaford Mods, Mikro και Stereo Nova, όμως, σκοπός του είναι να δημιουργεί χωρίς ταμπέλες και παρωπίδες.  Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τις επόμενες κυκλοφορίες του, αλλά και τις πρώτες του ζωντανές εμφανίσεις.

Links: Facebook | Instagram | Spotify

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured