Δελτίο Τύπου

H MASSIVE PRODUCTIONS παρουσιάζει
Την ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ της ΤΑΙΝΙΑΣ:

“STRINGLESS /ΣΤΡΙΓΓΛΕΣ”
του Άγγελου Κοβότσου
(διάρκεια: 87 λεπτά)

Θα ακολουθήσει
 
ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (LIVE) με τις STRINGLESS
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΤΟΥΣ (OUTLANDISH RECORDINGS)

Μια ορχήστρα αποτελείται από: μία κιθάρα, ένα μπάσο, ένα πιάνο και τύμπανα. Α! Και μία φωνή! Σωστά;… Λάθος!

Μια ορχήστρα μπορεί να αποτελείται από φωνές που κάνουν τα πάντα!

Έξι γυναίκες! Έξι ζωές σε μια δημιουργική πορεία αλλά και σε μια δύσκολη καθημερινότητα, αγωνίζονται να επιβιώσουν στο σύνθετο καλλιτεχνικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης.  Προσπαθούν να κρατηθούν ενωμένες δημιουργώντας μια μουσική εναλλακτική με γυναικεία ταυτότητα.. Θα τα καταφέρουν;

Το κουβάρι της ιστορίας των «Στριγγλών» ξετυλίγεται στη διάρκεια τριών χρόνων. Οι δυσκολίες, τα εμπόδια, οι έριδες, οι γέννες, ακόμη και οι θάνατοι σημάδεψαν την ύπαρξη αυτού του σχήματος, που ενώ έχει τη λογική και την πειθαρχία της ομάδας, ταυτόχρονα ακτινοβολεί και την προσωπικότητα της κάθε μιας από τις γυναίκες μέλη του. Επιχειρούμε, εισχωρώντας στη καθημερινή ζωή τους και παρακολουθώντας την προσωπική διαδρομή της κάθε μιας, να αναδείξουμε το ζήτημα της γυναικείας ταυτότητας με όχημα τη μουσική.

Η ταινία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τιμήθηκε με την μαζική προσέλευση του κοινού (sold out και στις δυο προβολές) και με το Βραβείο Κοινού για ελληνική παραγωγή μεγάλου μήκους.

Στην ταινία συνέβαλαν με την ποιότητά τους σημαντικοί Έλληνες κινηματογραφιστές:
Ο διευθυντής φωτογραφίας Δημήτρης Κορδελάς με την υπέροχη φωτογραφία του, ανέδειξε πρόσωπα και φυσικά τοπία (Ικαρία και Βοβούσα).
Ο μοντέρ Γιάννης Κατσάμπουλας μέσα από ένα δημιουργικό μοντάζ ενίσχυσε τη δραματουργία της ταινίας
Ο μουσικοσυνθέτης και παραγωγός της ταινίας Βαγγέλης Φάμπας επιμελήθηκε τον με ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες ήχο της ταινίας.
 
Και φυσικά οι «Στρίγγλες – StringLESS». Το γυναικείο πολυφωνικό - πολυεθνικό συγκρότημα που με βάση τη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί και ερμηνεύει μέσα από ένα ποικίλο ρεπερτόριο με μοναδικό εργαλείο την ανθρώπινη φωνή.

Το όνομα τους είναι ένα λογοπαίγνιο με διττή ανάγνωση, μία στα αγγλικά με την έννοια ''without strings'' ( χωρίς έγχορδα ), και μία στα ελληνικά, ''στρίγγλες'', τα μυθικά πλάσματα της ελληνικής παράδοσης. Στο ρεπερτόριό τους ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια από τα Βαλκάνια, την Ήπειρο, τον Πόντο, τη Μακεδονία, την νεότερη αστική μουσική της Σμύρνης, τα ρετρό του 30 και τα ρεμπέτικα.

Η πολυφωνική ενορχήστρωση είναι το ζητούμενο ακόμα και σε κομμάτια που δεν είναι από τη φύση τους πολυφωνικά. Όλες οι ενορχηστρώσεις γίνονται από το γκρουπ δημιουργώντας άλλοτε μια εντελώς πρωτότυπη και διαφορετική πρόταση για κάποιο τραγούδι, άλλοτε είναι απλώς μια μεταγραφή των μουσικών οργάνων που συνοδεύουν μια μελωδία σε ήχο που μπορεί να παράγει το ανθρώπινο σώμα, είτε σαν πνευστό είτε σαν κρουστό.

Επί σκηνής οι ηχοπαραγωγοί:

Albena Ivanova Kutova , Βασιλική Αλεξίου, Δωροθέα Μιχαήλ, Έλσα Μουρατίδου, Κατερίνα Μαυροφρύδου , Στέλλα Γιαλτζή

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
κινηματογράφος Αλκυονίς
Ιουλιανού 42-46, πλατεία Βικτωρίας (πλησίον ΗΣΑΠ Βικτώρια)
υπάρχει πάρκινγκ κάτω από τον κινηματογράφο

ώρα έναρξης: 21.00
είσοδος: € 7,00, παιδ., φοιτ. :  € 5,00,  άνεργοι: € 3,00

{youtube}R6RjusEQHJY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured