Σεπτέμβρης, Αθήνα τον Σεπτέμβρη. Οι πρώτες μπίρες στο Handlebar πριν τη συναυλία, στο στενό της Αβραμιώτου τα έργα δεν έχουν τελειώσει ακόμη, στην πόρτα του Six d.o.g.s. μια μικρή ουρά προαναγγέλλει την αναμονή του κοινού για το gig. Αυτό είναι το σκηνικό της πόλης τη βραδιά που οι Son Lux επέστρεψαν για να τη ντύσουν με τις πειραματικές, ονειρικές μελωδίες τους.

Είναι ένα βράδυ περίεργο. Τα μισά νιάτα της Αθήνας ακούνε stoner στους βράχους του Βύρωνα, τα άλλα μισά περιφέρονται από μπαρ σε μπαρ και καμιά 200αριά –ο καθένας για τους λόγους του– έχει αφήσει τα βήματά του να πάνε στο στενό πίσω από την πλατεία Μοναστηρακίου.

95ddSLux_2.jpg

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Kostadis (Κωσταντής Μιχαήλ). Με τα keyboards του και τα ηλεκτρονικά του εφέ χτίζει μια ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα βάθη των ελληνικών βουνών, φιλτραρισμένη όμως από τα πεζοδρόμια της μεγαλούπουλης. Η ιδιαίτερη περσόνα του χτίζει ένα ηχητικό οικοδόμημα πλήρως κινηματογραφικό, το οποίο δεν ανεβάζει μεν τους συναυλιακούς παλμούς, αλλά ευνοεί τα ταξίδια του νου στα μονοπάτια που θα διαλέξει ο καθένας.

95ddSLux_3.jpg

Και λίγο μετά είναι η ώρα του Ryan Lott και της παρέας του. Βγαίνουν στη μικρή αλλά θαυματουργή σκηνή του Six d.o.g.s. καταχειροκροτούμενοι και ξεκινάνε δυνατά με το "Easy", για να να ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας του project, από τη σόλο εποχή του ηγέτη τους και το Lanterns (2013) μέχρι το φετινό Brighter Wounds

95ddSLux_4.jpg

Πειραματικό post-rock με όλο το εύρος των ταξιδιών το οποίο προσφέρουν οι κιθάρες του είδους, ηλεκτρονικά ιντερμέδια, αλλά κι ένα ποπ άγγιγμα ν' αχνοφαίνεται, συνθέτουν ένα soundtrack 1,5 ώρας για μια μουσική που συμβαίνει τώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, χωρίς όμως να είναι χιπ χοπ, με στίχους που διηγούνται μικρές ιστορίες της ζωής μας: τη μουσική μιας πόλης που μπορεί να είναι μια γωνιά της Νέας Υόρκης ή δυο γωνιές της Αθήνας.

95ddSLux_5.jpg

Ο Lott, μπροστάρης με τα φωνητικά του, κρατάει σταθερά τα ηνία της μπάντας· και λίγο πριν το τέλος με το "You Don’t Know Me" σβήνει μπόλικες από τις μικρές οργές σ’ ένα ακόμα ποτό από το μπαρ.

95ddSLux_6.jpg

Κάπως έτσι οι Son Lux μας ευχήθηκαν καλό φθινόπωρο και μας έδωσαν μια ακόμα μικρή βραδιά με ωραία μουσική από ωραίους ανθρώπους, έτσι για να προσφέρει τον τόνο της χρονιάς που θέλουμε να ζήσουμε στο κέντρο της πόλης. Τους ευχαριστούμε και τους περιμένουμε σύντομα πίσω, με τα αποτελέσματα των επόμενων πειραμάτων τους.

{youtube}8GMcbjI3aOc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured