Τρία από τα πιο ιδιαίτερα acts στην ελληνική σκηνή είχαν ραντεβού το σαββατόβραδο στο Kinky Kong. Ετερόκλητοι και αιρετικοί παρέδωσαν μαθήματα D.I.Y. αισθητικής και πειραματισμού με την εμφάνιση τους, παίζοντας με τα ηχητικά ρεύματα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Μάλλον έχει έρθει η στιγμή να απασχολήσουν ακόμα περισσότερο κόσμο.

Κάπου είχα διαβάσει ότι οι Battles δημιουργούν πολυκατοικίες ήχων. Δανείζομαι αυτή τη φράση και λέω ότι και ο Larry Gus δημιουργεί πολυκατοικίες ήχων. Αυτό που συμβαίνει είναι καταπληκτικό. Ξεκινάει με δύο απλά beats και μέσα σε ένα πεντάλεπτο έχει δημιουργηθεί ένα κατασκεύασμα που είναι αδύνατο να διαλυθεί. Εσωστρεφής και απομακρυσμένος από νόρμες και κλισέ, ο πολύ-οργανίστας Larry Gus, παρέα με το synth, τα τύμπανα, το πιανάκι και τα παιδικά παιχνίδια του έπαιζε με τις επαναλήψεις και τις λούπες κάνοντας για 40 περίπου λεπτά τον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα του Kinky Kong να χορεύει. Εκεί που η post electronica συναντά την trip hop και η folktronica την pop. Κάπως έτσι θα τον περιέγραφα -αν και είναι δύσκολο να τον κατηγοριοποιήσεις.

Χωρίς διακοπή και διάλειμμα, σειρά πήρε ο αφαιρετικός Boy, που με το Yamaha synthesizer και τη μπότα από τα τύμπανα επιβεβαίωσε το γιατί από πολλούς θεωρείται ακραίος. Ξεκίνησε με την προσευχή «Πάτερ Ημών» και δεν σταμάτησε λεπτό να παίζει κατά τη διάρκεια του σετ. Οι διασκευές εναλλάσσονταν με δικά του τραγούδια και ακούσαμε πειραγμένες εκτελέσεις σε κομμάτια όπως το «Ντου από παντού» κάποιας από το βραδινό show της Ανίτας Πάνια, το «Let the sunshine», ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως έπαιξε το «Bella Lugosi’s Dead» των Bauhaus χωρίς τη Mary βέβαια. Ηλεκτρισμένος, χωρίς μέτρο και με retro αισθητική, μόνο θετικές σκέψεις άφησε.

Στη συνέχεια το δίδυμο των Felizol για μια περίπου ώρα μας έκανε να αντιληφθούμε και να νιώσουμε το ομιχλώδες τοπίο της πόλης μέσα από τις μελωδίες τους. Με προηχογραφημένες αλλά και live φράσεις επεξεργασμένες στο Mac του Γιάννη, το πειραματικό τους ταξίδι περιελάμβανε minimal techno και ambient electronica ήχους κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.

www.myspace.com/larrygus
www.myspace.com/theboystapes
www.myspace.com/felizol

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured