Μπορεί η προσέλευση κόσμου στο Gagarin, την προηγούμενη Παρασκευή, για το live των Devastations να μην ήταν η αναμενόμενη αλλά τουλάχιστον τα περίπου 200 άτομα που έδωσαν το «παρών» είχαν την ευκαιρία να δουν κάτι για το οποίο πάντα γκρινιάζουμε στην Ελλάδα: ένα γκρουπ στην ακμή του.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους Κόρε. Ύδρο, σε μια ομολογουμένως αναιμική εμφάνιση, την οποία επιδείνωσε και ο κακός ήχος. Ωστόσο, η μπάντα έπαιξε μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια της, όπως και μερικές νέες συνθέσεις που θα περιληφθούν στο καινούριο τους album.

Μετά από λίγη ώρα αναμονής, οι Devastations ανέβηκαν στη σκηνή, ευτυχώς χωρίς να έχουν πτοηθεί από τα λίγα άτομα, ίσως γιατί αυτοί οι λίγοι ήξεραν τους στίχους απ’ έξω κι ανακατωτά και ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν τα κομμάτια από την πρώτη νότα. Οι Αυστραλοί «Tindersticks των 00s», με όπλο τους τα τρία βασικά συστατικά του ροκ, μπάσο-κιθάρα-τύμπανα, κατάφερα να βγάλουν έναν ήχο μεστό και γεμάτο, πράγμα στο οποίο βοήθησε, ασφαλώς, και η συγκλονιστική φωνή του Conrad Standish. Όπως και να έχει, το σίγουρο ήταν ότι δε σου περνούσε από το μυαλό πως πάνω στη σκηνή υπήρχαν μόνο τρία άτομα. Για μία περίπου ώρα μας έκαναν κοινωνούς σε μια μυσταγωγία, τόσο με παλαιότερα τραγούδια, όσο και με κομμάτια από το το καινούριο “Yes, U”, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Οι αργόσυρτες και γλυκόπικρες μελωδίες τους «τσίγκλησαν» τις ευαίσθητες χορδές του κοινού πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα το να εξελιχθεί η συναυλία σε ένα ατελείωτο sing along. Έπαιξαν καινούρια κομμάτια όπως τα “Oh me, Oh my”, “The pest”, “Mistakes”, “Rosa”, “The Saddest Sound”, ενώ από το προηγούμενο album ακούστηκαν τα “The night I Couldn’t Stop Crying” και το “Take you Home” μεταξύ άλλων. Για encore μας επεφύλασσαν τα “Sex and Mayhem” και το “What’s a Place Like That Doing in a Girl like you”, με ένα μεγάλο τζαμάρισμα στο τέλος.



Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, οι επιρροές τους (Nick Cave and the Bad Seeds, Dirty Three, Tindersticks) ήταν παραπάνω από εμφανείς, τόσο ως προς τον ήχο όσο και ως προς τη σκηνική τους παρουσία. Και φυσικά, ως σωστοί «συνεχιστές» των παραπάνω groups δεν θα μπορούσαν να απέχουν από το αλκοόλ. Το κόκκινο κρασί πάνω στη σκηνή τα έλεγε όλα..

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured