We only came to dance … and we did!

Photos: Olga K



Αρχικά μάθαμε πως θα βλέπαμε τους And One στην Αθήνα για ένα μοναδικό live, συνοδεία και κάποιου ακόμα group. Ναι αλλά ποιού; Η ανακοίνωση του ονόματος των Combichrist ήταν το επιστέγασμα για ένα καταπληκτικό party. Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της electro/ebm σκηνής μαζί, κουβαλώντας περγαμηνές και με δουλειές που κάθε DJ του χώρου που σέβεται τον εαυτό του, περιλαμβάνει στo set του. Τελευταία φορά είδα και τα δύο group στο περυσινό, πολύ γνωστό φεστιβάλ, WGT της Λειψίας. O Steve Naghavi για τους And One και ο Andy La Plegua για τους Combichrist είναι χαρισματικοί front men που κάνουν τα πλήθη να παραληρούν μπροστά τους. Και όχι άδικα.

Με θετική διάθεση ξεκίνησα για το Οξυγόνο Live, έχοντας μόνο κάποιους μικρούς ενδοιασμούς για το κατά πόσο φιλόξενος θα αποδεικνυόταν σαν χώρος. Πρώτη φορά που θα μας δεχόταν για ένα event αυτού του είδους, λίγα τα εισιτήρια (μόλις 550) και η σχετική παραφιλολογία αρκετή. Φτάνοντας γύρω στις 20:00 βρήκα ήδη αρκετό κόσμο να περιμένει για τις πόρτες που σύμφωνα με το πρόγραμμα, άνοιξαν ακριβώς στις 20:30. Το Οξυγόνο Live είναι τελικά ένας μικρός αλλά πολύ ζεστός χώρος με ξύλινα πατώματα, ένα bar στην πίσω δεξιά γωνία του και ένα πατάρι. Χαμηλοτάβανο σε κάποια σημεία και πιο ψηλό σε άλλα. Ο χώρος γέμισε σιγά σιγά και ενώ ήμασταν 500+ άτομα, σε καμία περίπτωση δεν ένοιωθες πως έχει γεμίσει ασφυκτικά. Υπήρχε χώρος να κινηθείς, να χορέψεις, να πιεις το ποτό σου με ηρεμία και να φτάσεις πολύ εύκολα στο bar και για δεύτερο.

Λίγες μέρες πριν το live, τα παιδιά από το intruder-alert.net (το επίσημο ελληνικό fan club των Combichrist) μου είχαν δώσει διάφορα video από πρόσφατες εμφανίσεις τους και εκεί είδα για πρώτη φορά ότι πλέον είχαν προσθέσει δύο drummers στο line-up τους. Ήξερα τι να περιμένω. Δύναμη και τρελά χορευτικά beats που σε συνδυασμό με τον ρυθμό των drummers σε απογειώνουν. Και αυτό έδωσαν. Με τέσσερα άτομα συνολικά on stage και με πολύ δυνατούς ήχους, κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό.



Ένα πολύ δυνατό play list [Get Your Body Beat / Rain Of Blood / This Is My Riffle / Fuck That Shit / Intruder Alert / Electrohead / Without Emotions / Red / What The Fuck / Give Head If You Got It / Like To Thank My Buddies / Are You Connected / Blut Royale / This Shit Will Fuck You Up] με πολλά δοκιμασμένα και αγαπητά hit τους αλλά και κάποιες προσθήκες από το ολοκαίνουριο album τους "What The Fuck Is Wrong With You People" το οποίο κυκλοφόρησε επισήμως μία ημέρα μετά την Αθηναϊκή τους εμφάνιση (δηλ. στις 5 Μαρτίου). Το κοινό τους αποθέωσε. Ιδίως οι νεαρότερης ηλικίας που κατέφθασαν από όλη την ελληνική επικράτεια (Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Βόλος, Πάτρα, Κοζάνη) μαζί με τους Αθηναίους συνομηλίκους τους. Είναι πράγματι εξαιρετικό να βλέπεις νέα παιδιά να διασκεδάζουν τόσο πολύ.

Μεταξύ των δύο group, μας δόθηκε η ευκαιρία να ξαποστάσουμε με ένα διάλειμμα 40 περίπου λεπτών. Απ’ ότι έμαθα εκ των υστέρων, οι headliners επέμεναν να υπάρξει ένα σχετικά μεγάλο διάλειμμα προκειμένου το κοινό να ‘ξεχάσει’ τον Andy και την παρέα του και να δεχτεί ευκολότερα τον πολύ διαφορετικό και περισσότερο ποπ ήχο των And One.



Κατά γενική ομολογία, το κοινό τους διαφέρει αισθητά. Χαρακτηριστικό ήταν πως με την εμφάνιση των And One στην σκηνή, έφυγαν από τις πρώτες σειρές οι cyber φιγούρες και πέρασαν μπροστά αυτοί που ονομάζουμε ‘ποπάδες’. Αρκετοί fan των Depeche Mode (ο Naghavi έχει πει δημοσίως πως τα παιδιά από το Basildon ήταν και είναι η μεγαλύτερη του επιρροή) που ήξεραν όλους τους στίχους των τραγουδιών και συνόδευαν τον Steve Naghavi και τον εξαιρετικά κινητικό στη σκηνή, Chris Ruiz επιβραβεύοντας τους. Ο τρίτος της παρέας ο Gio Van Oli ήταν στατικός σε σχέση με τους άλλους δύο και είχε αναλάβει τα keyboards καθώς και κάποια backing vocals.

Από την αρχή της εμφάνισης των And One ήταν ξεκάθαρο πως ο πάντα καλοντυμένος Steve (στο κλίμα του Bodypop αυτή τη φορά με μαύρο πουκάμισο - κοστούμι και πορτοκαλί γραβάτα) είχε κέφια και πως θα βλέπαμε μια από τις γνωστές απίθανες παραστάσεις του. Γεμάτος σκέρτσο και χάρη, με ένα πλατύ χαμόγελο στο εκφραστικό του πρόσωπο και τις χορευτικές του φιγούρες να διαδέχονται η μία την άλλη και να ξεσηκώνουν το κοινό, ερμήνευσε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Με play list [Dein Ende / Stand The Pain / Military Fashion Show / High / Schwarz / Enjoy The Unknown / Timekiller (Project Pitchfork cover) / Metalhammer / PanzerMensch / Sometimes / Deutschmaschine / Fernsehapparat / Krieger + Sweet Dreams (Eurythmics) / Techno Man / Body Company / Body Nerv / Traumfrau / Steine Sind Steine / Recover You / Fur / Get You Closer] που περιελάμβανε τα πάντα. Από τα γνωστά, προγενέστερα του Bodypop, all time classics, ένα Project Pitchfork cover, μία σφήνα από Eurythmics μέχρι και το δικό τους floor burner Military Fashion Show, δεν μας άφησε παραπονεμένους σε καμία περίπτωση. Η επικοινωνία του με το κοινό ήταν αξιοσημείωτη καθώς μιλούσε συνεχώς προτρέποντας μας να χορέψουμε και να του μεταδώσουμε λίγη από την ενέργεια μας. Όλο το μαγαζί χόρευε, οι περισσότεροι τραγουδούσαν μαζί του. Είναι εξαιρετικά χαρισματικός performer και απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί οι And One είναι headliners σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού και συγκεντρώνουν χιλιάδες οπαδών στα show τους.

Εις το επανιδείν λοιπόν! Ας μαζέψουμε δυνάμεις για το επόμενο event της σκηνής. Είμαι σίγουρη πως θα περάσουμε εξίσου όμορφα με το βράδυ της 4ης Μαρτίου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured