Photos: Olga K.

Γυαλιά, καρφιά, αίμα και λιποθυμίες…

Θυμάμαι σαν και τώρα την πρώτη φορά που είδα σόου της Vivid Angel. Ήταν 1999 στο Λονδίνο σε μια από τις πρώτες μου επισκέψεις στο θρυλικό Torture Garden. Περιμένοντας κάτι φίλους που δεν ήρθαν ποτέ, κατέληξα να έχω μια άκρως σουρεάλ συζήτηση με τον γνωστό και μη εξαιρετέο lycra man (ένα τύπο καλυμμένο από την κορυφή έως τα νύχια με λύκρα), τη στιγμή που η Vivid Angel έκανε αναπαράσταση εγχείρησης αλλαγής φύλλου στη σκηνή. Γνωστή στους κύκλους της fetish σκηνής από τότε που έκανε κάτι παρανοϊκά freakshows στο Άμστερνταμ μαζί με τον Crazy White Sean (τον τύπο που χρόνια πριν τον Jackass έκανε stunts για την πλάκα του και κάνει τον Johnny Knoxville να φαίνεται ερασιτέχνης μπροστά του), η Vivid Angel έχει αποδειχθεί ανά τα χρόνια μια από τις πιο δημιουργικές performers της φάσης.

Ερχόμενη για δεύτερη φορά στην Ελλάδα (η πρώτη ήταν στο πρώτο Torture Garden το οποίο δυστυχώς έχασα λόγω απουσίας μου στην Αμερική) γέμισε το Underworld με γυαλιά, καρφιά, αίμα, φλόγες, σπίθες και βελόνες. Το σόου χωρίστηκε σε δυο μέρη: το πρώτο ήταν ένα vaudeville freakshow -βασισμένο στα multi-act θεατρικά σόου των αρχών το περασμένου αιώνα- όπου εμφανίστηκε ντυμένη στα μαύρα σατέν και δαντέλα, έσβησε τσιγάρο στη γλώσσα της, την τρύπησε με γάντζο και κρέμασε την τσάντα της περασμένη σε αλυσίδα (το οποίο προκάλεσε την λιποθυμία μιας κοπέλας – ποιος σας είπε ότι αυτό το επάγγελμα δεν έχει και τα απρόβλεπτά του;), πάτησε πάνω σε σπασμένα γυαλιά, έβαλε κάποιον να την πατήσει όσο ήταν ξαπλωμένη πάνω στα γυαλιά (κι αν ήταν φοβισμένο το παλικάρι), πέρασε δυο γαρίφαλα-βελόνες στο δέρμα της στη θέση του πέτου, έφαγε φωτιές, κάρφωσε τη μύτη της με κάτι τεράστια καρφιά, όλα με ένα εντελώς χιουμοριστικό στιλάκι. Αν κρίνω βέβαια από τις εκφράσεις των παρευρισκόμενων, μάλλον δεν το έπιασαν γιατί δεν είδα και πολλούς να γελάνε (Hello? This is supposed to be fun…).

Στο δεύτερο μέρος η Vivid Angel παρουσίασε ένα angle grinding σόου με τη συνοδεία των noise ήχων του Γιώργου Φακίνου, σκορπίζοντας σπίθες σε όλο της το σώμα. Το στιλ που κάνει grinding είναι πολύ εντυπωσιακό, γιατί όχι μόνο ακολουθεί τη μουσική που παίζει, αλλά και γιατί το κάνει επίπεδα, δημιουργώντας έτσι κάτι απίστευτες εικόνες. Και το καλύτερο; Φαίνεται ότι το απολαμβάνει πραγματικά. Ρίξτε μόνο μια ματιά στις φωτογραφίες και θα καταλάβετε τι εννοώ… ;)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured