Την Παρασκευή που πέρασε τo Planet Music ντύθηκε στα καλά του και υποδέχτηκε μια από τις μεγάλες κυρίες της Γηραιάς Αλβιόνας...



Τη συναυλία άνοιξαν οι Birthmark. Λίγο πριν κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος τους από την V2, οι πιτσιρικάδες Birthmark (όλοι γύρω στα 23-25) προκάλεσαν το ενδιαφέρον μας με τον hard-90s-progressive ήχο, τα γυναικεία φωνητικά και την σκηνική παρουσία τους. Τη μια στιγμή κάθονταν οκλαδόν με τις ακουστικές κιθάρες και το επόμενο λεπτό επιδίδονταν σε κολασμένο head banging (όπως έγινε στην πολύ καλή διασκευή του Safe from Harm των Massive Attack). Παντρεύοντας το συναίσθημα και την ενεργητικότητα με τις καλές συνθετικές ιδέες άφησαν τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον. Περιμένουμε ανυπόμονα το δίσκο, λοιπόν. Προς το παρόν, όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να ακούσετε τη δουλειά τους στο My Space (www.myspace.com/birthmarkmusic).

Λίγο αργότερα το σκηνικό άλλαξε ριζικά και παραδοθήκαμε στη μαγεία της Holly Golightly. Απαστράπτουσα και γλυκύτατη, με τον αέρα μιας γυναίκας η οποία ξέρει τι θέλει, η Holly και η μπάντα της μας παρέσυραν στον υπέροχο παλιομοδίτικο κόσμο τους. Οι ήχοι από το κοντραμπάσο, τις ρετρό κιθάρες-«σκάφη», το hammond και τα παιχνιδιάρικα drums του Bruce Brand (Thee Headcoats) έφτιαξαν τα θεμέλια στα οποία «πάτησε» η Holly Golightly με την ιδιαίτερη φωνή της. Γελάσαμε, χορέψαμε και ευχαριστηθήκαμε με την ψυχή μας ένα playlist περίπου 20 κομματιών κατακλυσμένο από blues, garage, swinging 60s, boogie και 50s rock ‘n’ roll ήχους.

Η ίδια ήταν πολύ επικοινωνιακή και φαινόταν να απολαμβάνει την αγάπη των ελλήνων θαυμαστών της, οι οποίοι πληθαίνουν με τον καιρό (ιδιαίτερα μετά το καταλυτικό soundtrack του Broken Flowers).

Ανάμεσα στις παλιές επιτυχίες της Holly (My Love is, Directly From my Heart, Wherever you Were, Sally Go Round the Roses, Nothing you Can Say, Walk a Mile κ.α.) ακούσαμε και κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο της αλλά και τραγούδια από το side-project της. Το υπέροχο βράδυ έκλεισε με τα Big Boss Man και I Had a Dream και την γοητευτική Holly να πίνει ένα ποτηράκι κρασί στην υγειά μας.



Σημείωση: μιας και μου δίνεται η ευκαιρία, όσοι ήθελαν αλλά δεν πρόλαβαν να αγοράσουν επί τόπου το 7ιντσο της Holly Golightly Christmas Tree On Fire μπορούν να το βρουν και στο ελληνικό κατάστημα του i-Tunes. Μπορεί να μην είναι το ίδιο με ένα picture-disc, αλλά θα έχετε τα κομμάτια…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured