[Κείμενο αναγνώστη: Αντώνης Κωνσταντάρας (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)]

Η πρώτη (απρόσμενα για ένα μεγάλο μέρος κοινού και διοργανωτών) επιτυχημένη βραδιά με ελληνικά indie συγκροτήματα στο Gagarin 205 (Mary and the Boy, Monica, My Wet Calvin) ήταν αναπόφευκτο να δημιουργήσει μικρό hype αλλά και ενδιαφέρον και για την συνέχεια των ελληνικών indie βραδιών από πολύ κόσμο αλλά και μέσα ενημέρωσης. Η προσέλευση του κόσμου στην επόμενη τριάδα ήταν εξίσου ικανοποιητική: σχεδόν γέμισε ο κάτω χώρος του Gagarin, όπως και την προηγούμενη φορά...

Πρώτοι στην σκηνή βγήκαν οι Zebra Tracks, αρκετά δεμένοι, με δυνατές, εναλλασσόμενες punk κιθάρες και dance διάθεση. Έπαιξαν τα δύο τραγούδια του demo τους που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό αλλά και πολλά καινούρια από το E.P. που λίαν συντόμως πρόκειται να δει το φως της ημέρας, όπως μας ενημέρωσαν... Πολύ ωραία επίσης ήταν και η ιδέα να χρησιμοποιήσουν και banjo σε ένα τραγούδι τους, ενώ στα συν ανήκει και ο πολύ καλός ήχος, ο οποίος επιπροσθέτως συνδυαζόταν άψογα με τις εικόνες της οθόνης πίσω τους. Μόνο μειονέκτημα, κατά την ταπεινή άποψη του γράφοντος, είναι ότι τους λείπει ακόμα ο δυναμισμός από το παίξιμό τους - δύσκολα ξεσηκώνεσαι.

Οι επόμενοι που εμφανίστηκαν ήταν οι Absent Mindead. Ό,τι και να πούμε για αυτό το συγκρότημα θα είναι λιγο. Εκρηκτικοί στην σκηνή, γεμάτοι όρεξη και ενέργεια, φαίνονταν να περιμένουν αυτό το live από καιρο. Πραγματικό rock'n'roll party από πιτσιρικάδες που δίνουν πραγματικό show που τα έχει όλα: Ποτό, glam θεατρικοτητα, αστείρευτη δυναμη, stage diving και απαιτηθέν encore... Μέχρι και γυναικεία εσώρουχα να πετάγονται στην σκηνή είδαμε. Μαζί τους εμφανίστηκαν και δυο guests: στο Intro έκανε φωνητικά ο Μάριος (που ελπίζουμε να τον δούμε με μπάντα σύντομα, διότι φαίνεται να έχει ταλέντο από τα λίγα που είδαμε) και στο (τηρουμένων των αναλογιών) hit -πλέον- των Absent Mindead, το "Prozack", ανέβασαν στην σκηνή τον Αλέξη από τους Studiowaste που με τα brutal φωνητικά του έδωσε ένα βάθος και μια έξτρα δυναμική στο τραγούδι. Έτσι, έπειτα από ένα καταιγιστικό thrashing στα drums και τις κιθάρες, το live των Absent έλαβε τέλος.

Τελευταίοι στο line up ήταν οι Modrec. Κατά την άποψη μου τους αδίκησε η ώρα, καθώς πολλοί έφυγαν λόγω metro και συγκοινωνιών. Αυτό όμως δεν πτόησε το συγκρότημα που ύστερα από ένα σεταρισμα στην σκηνή (που πήρε μερικά λεπτά λόγω του ότι είχαν τον περισσότερο εξοπλισμο), άρχισε το live του με το τραγούδι "Refri" και έπαιξε το δικό του σύγχρονο indie rock υβρίδιο που δεν προδίδει με τίποτα την ελληνικότητά του, ούτε παρουσιάζει τις γνωστές μιμητικές αρρώστιες... Μπορώ να πω πως είναι πολύ πολύ καλύτεροι live απ' ό,τι στο ηχογραφημένο τους υλικό. Απέδωσαν πολύ καλά όλα τα τραγούδια που έπαιξαν και έκλεισαν την βραδιά ιδανικά.

Έφυγα από το club χαρούμενος και ικανοποιημένος, διότι κατάλαβα πως υπάρχουν πολύ καλά συγκροτήματα στην Ελλάδα που δουλεύουν αρκετά, έχουν ταλέντο, αναπτύσσουν το δικό τους ήχο και -όσο κι αν μας φαίνεται προϊόν επιστημονικής φαντασίας- μπορούν να σταθούν επάξια στο εξωτερικό. Να σημειώσουμε στα συν το γεγονός πως στον προθάλαμο του μαγαζιού υπήρχε πάγκος με τα Cd των συγκροτημάτων αλλά και άλλες ελληνικές ανεξάρτητες κυκλοφορίες.

Περιμένουμε με ανυπονησια και άλλες εξίσου μεγάλες κινήσεις -με το ίδιο καλές τιμές στα εισιτήρια.

http://www.myspace.com/modrec
http://www.myspace.com/zebratracks
http://www.myspace.com/absentmindead

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured