Όταν σε ένα μισογεμάτο club εμφανίζεται το support group αρχίζουν οι γνωστές παροτρύνσεις: "Ελάτε λίγο πιο κοντά παιδιά" ... "Πλησιάστε να ζεσταθούμε" και άλλα ανάλογα. Με το που βγήκαν όμως οι Dirty Princess την Παρασκευή στο Gagarin συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Όλοι έτρεξαν κοντά να δουν περί τίνος πρόκειται, τα bar άδειασαν, μέχρι και οι πορτιέρηδες μπήκαν τρέχοντας μέσα.

Και πολύ σωστά έκαναν γιατί το να κάτσεις και να ακούσεις τις Dirty Princess από μακριά μάλλον δεν έχει και μεγάλο ενδιαφέρον αφού ούτε εξαιρετικές φωνές διαθέτουν ούτε αξιόλογα beats. Αντίθετα όμως έχουν μια ενδιαφέρουσα ενδυματολογική προσέγγιση, με κομμάτια ρούχων που σιγά σιγά άνοιγαν και έφευγαν, προδίδοντας κατά κάποιον τρόπο και την πορεία της συναυλίας. Τις έβλεπες ντυμένες; Ήξερες ότι έχει δρόμο μπροστά του το live. Είχαν μείνει με τα εσώρουχα;... καταλάβαινες ότι πλησιάζει το τέλος. Εκσφενδόνισαν το κυλοττάκι τους στο κοινό;... κατάλαβες ότι έφτασε και το grande finale! Όσο για τη μουσική διάσταση, το μοτίβο ήταν παρόμοιο σε όλα τα κομμάτια τους, με το τρίτο μέλος της παρέας να ρίχνει δυνατά electo beats από τις κονσόλες και οι δυο ισπανίδες να τραγουδούν-απαγγέλλουν-φωνάζουν παίρνοντας προκλητικές πόζες, χαϊδεύοντας τα μικρόφωνα αλλά και ενίοτε περιεργάζοντας η μία την άλλη (περιέργως τότε ήταν που έβγαιναν και οι καλύτερες ερμηνείες).

Στο κυρίως πιάτο όμως ήταν η τέταρτη εν σειρά εμφάνιση των Chicks on Speed στην Ελλάδα, με τις πιο ευνοϊκές συνθήκες που είχαν συναντήσει. Τον Μάιο στο κοινωνικό forum το κρύο ήταν αφόρητο, πρόπερσι στο Bios επικρατούσε το αδιαχώρητο, ενώ στην πρώτη εμφάνιση τους, στις αποθήκες τις Πειραιώς, βρίσκονταν ακόμα στο ξεκίνημα. Τώρα με τρεις πολύ καλούς δίσκους στο ενεργητικό τους και άλλον ένα στα σκαριά βρίσκονται κατά τη γνώμη μου στην κορυφή της συγκεκριμένης σκηνής (πείτε την electroklash, electropop, electrpunk ή όπως αλλιώς θέλετε).

Στις εμφανίσεις τους οι Chicks ρίχνουν μεγαλύτερο βάρος στην εικόνα από τι στη μουσική. Εμφανίζονται με περίεργα ρούχα που φτιάχνουν μόνες τους, με σκηνικά που περιλαμβάνουν μέχρι και ραπτομηχανή (η οποία τελικά χρησιμοποιήθηκε και στο live) και το ρίχνουν στο χορό, πειράζοντας ταυτόχρονα και τα synths και παράγοντας θορύβους. Στο background παίζουν βιντεάκια με πρωταγωνίστριες τις ίδιες σε περιπέτειες με έντονες διαθέσεις γυμνισμού, κάτι που συνέβαινε και στο support (ευτυχώς δεν το πήραν χαμπάρι οι κάμερες του Star).

Στο πρώτο μέρος έπαιξαν αρκετά νέα κομμάτια, όπως το Plastic Surgery από τη συλλογή Girl Monster. Στη συνέχεια όμως και κυρίως στο encore έπεσαν αρκετά από τα singles δυναμίτες We don’t play guitars, Fashion Rules, Euro Trash Girl, Mind your own business και όλοι περάσαμε καλά. Θα μπορούσαμε να περάσουμε ακόμα καλύτερα βέβαια αν ο κόσμος ήταν περισσότερος και θερμότερος και οι ίδιες οι CoS δεν έφευγαν κάπως βιαστικά και αμήχανα από τη σκηνή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured