Πριν από δύο χρόνια το NME (που το διάβαζα ακόμη τακτικά τότε, τώρα ούτε που το ξεφυλλίζω, όχι να το αγοράζω κιόλας!) αποθέωνε το πρώτο τους σινγκλ “Formed A Band” κι έτρεξα να το πάρω. Είχαν δίκιο, ήταν ένα πολύ έξυπνο κομμάτι ποπ μουσικής από μία μπάντα που φαινόταν να έχει έρθει για να παίξει μπάλα με άλλους όρους από τις υπόλοιπες ομάδες της λίγκας. Πριν από έναν χρόνο, τους έβλεπα στη Βαρκελώνη με την παλιοπαρέα του Sonik και τους είχαμε κατά-ευχαριστηθεί. Ήταν μια παρέα που έκανε το παν για να περάσεις καλά, κι έπαιζαν και καλή μουσική από πάνω! Ωραίες συνθέσεις, με τις πρέπουσες αναφορές και μπόλικο σιρόπι χαβαλέ στην κορυφή. Και το άλμπουμ τους που ακολούθησε “Bang Bang Rock ‘N’ Roll” – ο τίτλος του λέει πολλά νομίζω για τις προθέσεις τους – μια χαρά ήταν, αν και προσωπικά δεν τρελάθηκα κιόλας.

Σ’ αυτή την πρώτη τους επίσκεψη στα μέρη μας, στάθηκαν στο ύψος τους και με το παραπάνω. Αν θα είχαμε να κάνουμε μία παρατήρηση, θα ήταν ότι ξέρουμε πως ο Eddie Argos μπορεί να είναι και περισσότερο ατίθασος επάνω στη σκηνή. Να ανεβάσει κι άλλο το κέφι, να μας δείξει πιο έμπρακτα ότι πρόκειται για έναν από τους νεόκοπους Βρετανούς δανδήδες της σύγχρονης ποπ σκηνής της πατρίδας του (που ήταν το μουστακάκι – γραμμή από μολύβι επάνω από τα χείλη του;), να διεκδικήσει με μεγαλύτερο ζήλο την αγάπη μας…

Όχι ότι δεν άξιζε την επίσκεψή μας στη συναυλία του γκρουπ του, κάθε άλλο! Ακούσαμε όλα τα κομμάτια που έκαναν το δίσκο των Art Brut να ξεχωρίσει στα αυτιά κάποιων, από το “My Little Brother” και το “Bad Weather” μέχρι το “Modern Art” και το “Moving To LA” (τη συναυλία άνοιξαν παίζοντας για λίγα δευτερόλεπτα το “Back In Black” των AC/DC!). Τι περιμέναμε εξάλλου, συγκρότημα του ενός δίσκου είναι! Έπαιξαν και κανένα δύο καινούργια κομμάτια, που μου φάνηκαν πολύ καλά, οπότε η Mute έκανε μάλλον τη σωστή κίνηση που τους πήρε κάτω από τη στέγη της. Μπράβο και πάλι μπράβο στα παιδιά, τους ξαναπεριμένουμε όταν θα έχουν περισσότερα τραγούδια στο οπλοστάσιό τους. Και περισσότερη διάθεση αν είναι δυνατόν, το ξέρουμε ότι μπορείτε!

Τη συναυλία άνοιξαν οι Liarbirds, που όμως δεν πρόλαβα να δω δυστυχώς. Sorry guys…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured