Η προηγούμενη Πέμπτη στο Underworld ήταν μια βραδιά με τρία καινούρια αγγλόφωνα group, η οποία δυστυχώς δεν είχε πολύ κόσμο, αλλά ας μην ξεκινήσουμε με γκρίνια, ως συνήθως.

Ελληνικό post rock με τους Since time για αρχή, οι οποίοι με δυο κιθάρες και drums κατάφεραν να τραβήξουν το ενδιαφέρον μας. Αν και σε σχετικά μικρή ηλικία, φάνηκαν εμφανώς επηρεασμένοι από τους Mogwai, χωρίς την τρομερή τεχνική, αλλά με την ορμητικότητα τους. Σίγουρα θα βελτιωθούν και θα ακούσουμε περισσότερα για αυτούς στο μέλλον. Διασκεύασαν, και μάλιστα πολύ καλά, Pixies ‘’Where is my mind?’’, λίγο πριν μας παραδώσουν στα χέρια των Victory Collapse.

Οι οποίοι, όπως έχει ξανά ειπωθεί άλλωστε και στο ευρύτερο περιβάλλον του Avopolis, είναι εξαιρετικοί. Κατάφεραν να συνδυάσουν μια μίξη Fall με Fugazi και μια δόση από new wave, με ρυθμικά μέρη που θυμίζαν art punk και την σωστή δόση θορύβου, που όμως δεν μετατράπηκε σε βαβούρα. Στα συν της μπάντας, η σωστή αγγλική προφορά, ο καλός ήχος και τα πολύ καλά instrumental μέρη, που θα μπορούσαν να κρατούσαν λίγο παραπάνω. Δεμένοι μεταξύ τους, αποτελούν μια ελπιδοφόρα μπάντα από την οποία περιμένουμε σύντομα ολοκληρωμένο δείγμα γραφής.

Οι Autodivine, ήταν μάλλον αυτοί που δίχασαν περισσότερο, αφού αν και είχαν την δυνατότητες, έχασαν στην μεταξύ τους επικοινωνία και συγχρονισμό. Ενώ το όλο glam concept, που επικεντρωνόταν κυρίως στον τραγουδιστή, δεν μπόρεσε να δικαιολογηθεί από την μουσική, που είχε στοιχεία post new wave. Έβγαλαν και τις punk επιρροές τους, και όχι μόνο. Γιατί μπορεί να εκτιμούμε το punk, την σκοτεινη μουσική και τον Νick Cave, αλλά παρόλαυτα, οι Abba και η Μadonna παραμένουν σταθερήές αξίες! Με ενα από τα πιο αναγνωρίσιμα ριφάκια αυτής της χρονιάς, αυτό του 'Gimme! Gimme! Gimme!' που έχουμε (ξανα) χιλιοακούσει μέσω του ’Hung up’... μας αποχαιρέτισαν. Αυτή ήταν μάλλον και η πιο glam στιγμή τους, αλλά και όλης της βραδιάς. Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα δούμε τους Autodivine, να έχουν δέσει περισσότερο έτσι ώστε να αποδείξουν την αξία και τις πρωτότυπες ιδέες τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured