Photos: Γιαννης Χοστελίδης

Σίγουρα η λέξη κέφι ήταν κυρίαρχη το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου, αρχίζοντας από την παράδοξη επιλογή του support, έναν άκρως... παραδοσιακό σύλλογο από την Ηγουμενίτσα (τους οποίους αποδέχθηκαν με χαρά οι CAKE!) και συνεχίζοντας με... ‘ιδιαίτερα μαθήματα’ από τους Cake: διδακτική ερμηνεία του τραγουδιστή και βασικού συνθέτη, John Mc Crea, δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο.

Καυστικός και σαρκαστικός αλλά πάντα με χιούμορ, φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τη γη έτσι όπως πάμε, ότι οδεύουμε προς την καταστροφή και μας διακατέχει μια επιθυμία να καταστρέψουμε τους γύρω μας και αναφέρθηκε στο χάος που προκαλεί η τεχνολογία, τα τηλέφωνα και η κίνηση, κάτι που συνδυάστηκε έξυπνα –αλλά αμφίβολο για το πόσο αυθόρμητα- με την εισαγωγή κομματιών.



Η εισαγωγή της ομολογούμενης υπέροχης διασκευής του ‘Perhaps’ έγινε κατόπιν ενημέρωσης ότι τα πολύ παλιά τραγούδια μπορεί συχνά να είναι και καλύτερα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκρότημα έπαιξε χωρίς set list, αφήνοντας όμως τα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια όπως το ‘The Distance’ και το ‘Short Skirt Long Jacket’ για το τέλος, στα τρία encore που πρόσφεραν απλόχερα, καθησυχάζοντας έτσι το κοινό το οποίο είχε αρχίσει να ανησυχεί με επιλογές όπως το country–folk κομμάτι του Buck Owens ‘I think I’ve got a heartache’ (πάντα με αναφορά στους αδηφάγους παράγοντες δισκογραφικών εταιριών).

Η όλη παρουσία τους ωστόσο αντάμειψε το κοινό, ενώ οι χαρακτηριστικοί τους ήχοι συνδυασμού τρομπέτας – μπάσου – ‘κροταλία’ ξεσήκωσαν την πλειοψηφία των παρευρισκομένων οι οποίοι ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του τραγουδιστή για τα φωνητικά στο ‘Sheep Go to Heaven’ και ‘Short Skirt Long Jacket’ όπου η επικοινωνία με το κοινό έφτασε στο καλύτερο σημείο.



All in all, ήταν μία διασκεδαστική και απολαυστική βραδιά, παρά την συχνά αφοριστική αναφορά του John Mc Crea σε θέματα, ο σχολιασμός των οποίων ερχόταν σε σύγκρουση με το όλο παρουσιαστικό και την άκρως αμερικάνικη αισθητική τους η οποία παρέπεμπε σε ένα beer/baseball/laid-back attitude. Αυτοί ήταν οι CAKE και έδωσαν σίγουρα το προσωπικό τους στίγμα!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured