Τα musicals δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο του ελληνικό κοινού. Πόσο μάλλον, τo Rocky Horror Show που είναι μια θεατρική παράσταση διαφορετική, πρωτότυπη, που απαιτεί την συμμετοχή του κόσμου. Επομένως, ήταν ρίσκο κατά πόσο μια τέτοια επιλογή θα ενδιέφερε. Είναι άσκοπο να αναφερθεί κανείς στην υπόθεση της ταινίας, μετά από όλη τη διαφήμιση που έχει γίνει.

Tο κοινό λοιπόν, παραδόξως συμμετείχε, ειδικότερα στα σημεία που ήταν απαραίτητο να φωνάζει asshole, slut και διάφορα κοσμητικά επίθετα στους ήρωες, ενώ κατηγορούσε συνέχεια τον αφηγητή ότι ήταν βαρετός (και παρολ' αυτά ο τελευταίος δεν έχασε στιγμή το χιούμορ του: σήκωσε ένα νεαρό από το κοινό, στην αρχή του show, και του έδωσε ένα προφυλακτικό για ενθύμιο. Κinky enough!)

Όταν ο Λυκαβηττός φωτίστηκε από τους φακούς και τα χαρτιά υγείας πετάγονταν σαν σερπαντίνες, ήταν ένα μοναδικό θέαμα. Στο διάλειμμα, τα νεροπίστολα που μοιράζονταν στην είσοδο, αποδείχτηκαν εξαιρετικά χρήσιμα και το θέατρο μετατράπηκε σε μια μεγάλη παιδική χαρά... Οι ηθοποιοί ήταν ετοιμόλογοι, με πραγματικά καλές φωνές, ειδικά ο υποδυόμενος τον κεντρικό χαρακτήρα, Frank N. Furter, ενώ η ‘’Magenda’’ θα μπορούσε άνετα να είναι η Poison Ivy των Cramps.

Η παράσταση ήταν στα αγγλικά, αλλά με υπότιτλους. Δεν έλειψαν όμως και κάποιες ελληνικές ατάκες, όπως η αρχή του ‘’Once in a time’’ από τον αφηγητή, και ένα «Αι γαμήσου μαλάκα» από τον Rocky. Το φινάλε βρήκε όλους στην σκηνή, με λαμέ κορσέδες και ζαρτιέρες να τραγουδάνε ‘’I’m going home’’. Μερικοί φόνοι στο τέλος δικαιολόγησαν τη λέξη horror στο τίτλο και απόδωσαν ένα τελευταίο φόρο τιμής στα απανταχού b-movies. H παράσταση έκλεισε με το ‘’Time Warp Reprise’’ από τους πολύ καλούς μουσικούς του θιάσου. Στα συν, οι λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά, όπως οι βαμμένοι στα χρώματα της παράστασης, σεκιουριτάδες, και το ‘’Dude (looks like a lady)’’ των Aerosmith να ακούγεται στα ηχεία κατά την αποχώρηση του κοινού.

Τελικά το Rocky Horror Show κέρδισε το στοίχημα, με μόνες ενστάσεις, τη σχετικά μικρή προσέλευση του κόσμου και μια -αρνητικά- αθώα προκλητικότητα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured