Η έναρξη του φετινού φεστιβάλ στο Bios ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα για τη συνέχεια του. Μέσα στο μήνα που διανύουμε θα δούμε αρκετά ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής, όπως ο Caribou (a.k.a. Manitoba), ο Keiji Haino, η Andrea Parker και η Mira Calix.

Την αρχή, έστω και με καθυστέρηση μιάμισης ώρας, έκαναν την Τετάρτη οι εκ Ninja Tune ορμόμενοι Flanger. Με νέα δισκογραφική στέγη, τη γερμανική Nonplace, νέα δισκογραφική δουλειά, “Spirituals” που ξεφεύγει από κάθε προηγούμενη κυκλοφορία τους και τον Senior Coconut παρών, οι Flanger έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν. Γιατί μπορεί το Bios να ανανεώθηκε αλλά το βασικότερο πρόβλημα του, ο ήχος, παραμένει άλυτο. Έτσι λοιπόν, αν εξαιρέσουμε το μπουκωμένο ήχο και τα διάφορα άλλα προβλήματα που παίδευαν όλους μας, μένει ένα πολύ καλό γκρουπ που πέρα από την ηλεκτρονική του υπόσταση μπορεί και λειτουργεί άψογα σαν μια ολοκληρωμένη και σφιχτοδεμένη μπάντα.

Με drums, κιθάρα, σαξόφωνο, κλαρίνο και φυσικά τα απαραίτητα laptops και synths οι Flanger έδειξαν πόσο ευέλικτα και περίτεχνα μπορούν να κινηθούν όχι μόνο στους δίσκους τους αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Από την ηλεκτρονική jazz στην κλασική και ενίοτε cabaret jazz και από το funk στην post electronica, έπαιξαν για λίγο παραπάνω από μιάμιση ώρα με ένα encore.

Το κυριώς σώμα του set αποτελούνταν από το φρεσκότατο “Spirituals” το οποίο είναι μια επιστροφή στις ρίζες της μουσικής αθωώτητας, όπως οι ίδιοι λένε, και είναι ότι πιο jazz έχουν κάνει. Πολύ καλές εκτελέσεις, πιστές και ίσως και καλύτερες από τις στουντιακές, με τα “Crime In The Pale Moonight”, “In My Car” και “Down The River” να ξεχωρίζουν, κυρίως λόγο των φωνητικών που είχαν κάτι από brit-pop! Δεν παρέλειψαν να επεκταθούν και στις παλιότερες κυκλοφορίες τους, όπου ως full band θύμισαν σε στιγμές τους Tortoise ακόμα και τους Cinematic Orchestra, με την δυναμική των drums να τραβούν την προσοχή. Πολύ καλή η συμβολή του Coconut με το συγχρονισμό των ηλεκτρονικών μέσων και της υπόλοιπης ομάδας.

Ένα παραλίγο εξαιρετικό live που ο λίγος κόσμος που βρέθηκε εκεί έδειχνε ότι απόλαυσε παρά τα τεχνικά προβλήματα. Έπεται και συνέχεια...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured