Φωτογραφίες: Αίγλη Δράκου

Στα πλαίσια της παρουσίασης του δεύτερου δίσκου τους Monkshood, οι Joalz – το βασικό electro-post rock ambient όχημα του Leon Segka – έδωσαν μία πέρα από τα συνηθισμένα εμφάνιση στον πολύ ενδιαφέροντα συναυλιακό, και όχι μόνο, χώρο ελεύθερης έκφρασης της Αβραμιώτου. 

Έντεκα και κάτι και ενώ οι πόρτες δεν είχαν καλά-καλά ανοίξει, είσοδος στον φιλόξενο συναυλιακό χώρο του Six D.O.G.S., όπου πληροφορούμαι ότι η βραδιά θα άνοιγε μ’ ένα DJ σετ. Αν και η κούραση της ημέρας δεν επέτρεπε καθυστερήσεις, το ηθικό παρέμεινε ακμαιότατο, και τελικά, στις 23:40 περίπου, ανέβηκε στα πλατό ο νεαρός DJ, σ’ ένα απελπιστικά άδειο τοπίο (συμπεριλαμβανομένου του γράφοντος και της φωτογράφου του Avopolis ήμασταν 5 άτομα), για να «βαρέσει» για καμιά ώρα σε minimal/experimental techno κατεύθυνση. Αν και ενδιαφέρουσες μουσικές, αρκετά παραπλανητικές για το live που θα επακολουθούσε. Και ενώ η βραδιά έδειχνε να οδηγεί σε απόλυτο φιάσκο, αναφορικά με την ισχνή προσέλευση, εντούτοις σταδιακά ο πεζόδρομος εξωτερικά του club είχε αρχίσει να προσελκύει κόσμο.

Για καλή μας τύχη, μέχρι τις 00:40 όπου «σερβιρίστηκε» το κυρίως πιάτο, μαζεύτηκαν τελικά καμιά 70αριά άτομα, τα οποία ζέσταναν τον χώρο, παράλληλα με τις πρώτες νότες του “Sweeping Range”. Αρχικά οι Λεωνίδας (sampling, live sequencing) και Δημήτρης “Zoggy” Ζωγράφος (κιθάρα, εφέ), προετοίμασαν το έδαφος μέχρι ν’ αναλάβει το μικρόφωνο η Sunday Luv (φωνή, μπάσο) και να ερμηνεύσει το κλειστοφοβικό “Case Study” – συνοδεία ποτού/τσιγάρου. Η μικροσκοπική φιγούρα της δεν πρόδιδε με τίποτα το ερμηνευτικό της σθένος, αφού στα περισσότερα κομμάτια και όταν άφηνε το μπάσο, με αποκορύφωμα το “Cock”, ήταν απόλυτα μέσα σε αυτά, ζώντας τη στιγμή στο έπακρο. Εξίσου αφοσιωμένοι επί τω έργω, τόσο ο L.Segka ο οποίος έδειχνε ν’ απολαμβάνει κάθε στιγμιότυπο της ζωντανής εμφάνισης – είτε με τους μορφασμούς ικανοποίησης, είτε με τις ρυθμικές του κινήσεις – όσο και ο Zoggy, που έδειχνε τελείως απορροφημένος πίσω από τα layers θορύβου και τα εθιστικά κυκλωτικά post-rock ριφ τα οποία δημιουργούσε.

Η μεγάλη στιγμή της βραδιάς, όπως προανέφερα, ήταν όταν ερμήνευσαν το “Cock” των Mary & The Boy. Σε αυτό η Sunday έδωσε τα ρέστα της, αφού κοιτώντας με απλανές βλέμμα στο κενό, ερμήνευσε/απήγγειλε τους αθυρόστομους στίχους του τραγουδιού, με μία ερμηνεία που ισορροπούσε στα όρια της αλαζονείας με την παράνοια, υποβοηθούμενη από τον noise όλεθρο των δύο συνεργατών της. Στο σχεδόν 40λεπτό τους σετ συμπεριλήφθησαν επιπλέον και τα “Out Of My System” και “Bella Fu” από τον τελευταίο τους δίσκο, καθώς και κομμάτια από άλλες δουλειές.

Περίπου 1:20 και οι Joalz έχουν ήδη ολοκληρώσει το πετυχημένο τους live, με κάποιους να ζητάνε (μεταξύ σοβαρού και αστείου για τέτοιου είδους event) encore. Η βραδιά θα συνεχιζόταν με DJ σετ από Leon Segka, Mr.Statik, Broken Synths & Bouqetoes, αλλά για μένα είχε φτάσει η ώρα του γυρισμού, με έναν ιδιαίτερο και γλυκό θορυβώδη απόηχο να στροβιλίζει στα αυτιά και στο μυαλό, κι έχοντας πολύτιμο λάφυρο στο σακίδιο το ακόμα ακυκλοφόρητο Monkshood…           

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured