Φωτογραφίες: Νίκος Ζαραγκόπουλος

Το πάρτι του Trip Radio για τα δυο χρόνια του στο Six D.O.G.S. της Αβραμιώτου αποδείχτηκε μια ευχάριστη και χαλαρή πρόταση για βραδινή σαββατιάτικη έξοδο, ακόμα και αν η προσοχή πολλών από το εναλλακτικό κοινό της πόλης ήταν στραμμένη προς τις εμφανίσεις του Richard Hawley και των Herbaliser.

Αν και η αφίσα του event μας προετοίμαζε για έναρξη νωρίς, στις 20.00, η αρχή έγινε αρκετά αργότερα, στις 22.00 – όταν έφτασα στον χώρο εννιά και κάτι, ο μόνος κόσμος στο στενάκι ήταν τα αδέσποτα σκυλιά. Αποδείχθηκε όμως μια καθυστέρηση εντελώς στο πνεύμα της παράξενης βραδιάς. Παράξενη τόσο λόγω του παχιού στρώματος αφρικανικής σκόνης, το οποίο έκανε την αθηναϊκή ατμόσφαιρα ακόμα πιο άρρωστη απ’ ότι συνήθως είναι, όσο κι επειδή ο Ολυμπιακός νίκησε – επιτέλους – τον Παναθηναϊκό σε έναν τελικό μπάσκετ. Τη βραδιά ξεκίνησαν τα βραχύβια DJ σετ των Melorman και Naono, που κινήθηκαν σε downtempo και electronica μονοπάτια. Καλός ρυθμός και ατμοσφαιρικότητα, με τα midi τους να στήνουν ωραίες αλλαγές, τις οποίες πλαισίωναν τα video installations με ονειρικές εικόνες τοπίων. Σε αυτό το σημείο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα πλέον, άρχισε κι ο χώρος του Six D.O.G.S. να γεμίζει ασφυκτικά, μαζί και το γύρω στενάκι. Πλήθος ετερόκλητο μεν, σχετικό ή μη με το σταθμό δε – από indie φατσούλες μέχρι παρέες οι οποίες απλά κατέκλυζαν το μπαρ.

Ακολούθησε η εμφάνιση του 2L8, που στάθηκε – αν κρίνω από την ανταπόκριση του κοινού – το κεντρικό συναυλιακό συμβάν της βραδιάς. Σε γενικές γραμμές, αν και σχετικά σύντομη, ήταν μια άψογη σόλο περφόρμανς ακουστικής μουσικής κατεύθυνσης, με αρκετή φυσικά δόση από τη γνωστή και ιδιαίτερα θεατρική σκηνική παρουσία του Σερραίου δημιουργού. Στην καλή εμφάνιση συνηγόρησε ασφαλώς και το άκρως ενδιαφέρον μουσικό έργο του, με το σετ να βασίζεται κυρίως στην τελευταία του δισκογραφική δουλειά, He & She: Angry Enough To Keep Loving In The Dark Ages. Λυρισμός, δεδομένα ξεσπάσματα αλλά και όλο αυτό το «αβαντγκαρντίστικο» σκηνικό που στήνει συνήθως ο 2L8 δημιούργησαν μια πραγματικά ωραία ατμόσφαιρα.

Λίγο πριν αναλάβουν οι DJs οι οποίοι και θα έκλειναν τη βραδιά των γενεθλίων του Trip Radio, ήρθε κι η ώρα των Φανταστικών Ήχων. Με όρεξη και με όπλο τη γνωστή συνταγή με τα μπλιμπλίκια, ο Άγγελος έδωσε τη δική του νότα στην Αβραμιώτου, με πληθώρα ήχων και μουσικών στιλ προερχόμενα από ένα ευρύ ηχητικό φάσμα, με πλοηγό στην εξερεύνηση την τεχνική του sampling. Από ξερά snares μέχρι «κακή» ψυχεδέλεια, το εν λόγω σετ πραγματοποίησε καλή δουλειά και υπήρξε άκρως ενδιαφέρον για τον γράφοντα. Κάπου εκεί όμως αυτή η εναλλακτική βραδιά-πρόταση έλαβε σεμνά τέλος για μένα, για να τη διαδεχθεί μια συνέχεια στους δρόμους της γεμάτης σκόνη και υγρασία Αθήνας…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured