Φωτογραφίες: Έφη Κρητικού

Όλοι έχουν ακούσει κάτι γι’ αυτόν και όλοι ξέρουν κάποια από τις μελωδίες του. Αρκετά πιασάρικο επίσης το όνομά του και αυξημένη η αποδοχή του από το κοινό, μέσα στα μόλις δύο χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση στο Coca Cola Soundwave. Ο λόγος βέβαια για τον Monsieur Minimal, ο οποίος την Παρασκευή το βράδυ, κι ενώ στα στενά των Εξαρχείων πηγαινοερχόταν ανέλπιστα πολύς κόσμος, έστησε τη «σκηνή» του στην πιο βολική γωνία του Floral, τοποθετώντας ένα λευκό πανί στο τζάμι που βρισκόταν ακριβώς πίσω του. Και άρχισε να παίζει...

Βγαίνει στη σκηνή Κύριος και Απλός, με πουκάμισο και ύφος πολύ προσιτό, παρέα με την κιθάρα του και τους πρόσθετους ήχους από το laptop του, με αποτέλεσμα το electro και το pop να εναλλάσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σετ. Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν από το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ Lollipop, με κάποια εμβόλιμα καινούργια κομμάτια σε ελληνικό αλλά και ξένο στίχο. Εναλλάσσοντας την ηλεκτρική με την ακουστική κιθάρα και κατ’ επέκταση τον ήχο του, ο Monsieur Minimal μετέφερε τον κόσμο από τη γλυκιά μελαγχολία του “Missing You” στον έντονο ρυθμό του “Smile”. Κι όπου τα όργανα δεν ήταν εκεί, αυτοσχεδίαζε – όπως π.χ. στο “Love Story”, στο οποίο αντικατέστησε την τρομπέτα με δικά του φωνητικά παιχνίδια. Επέλεξε ακόμα να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το live αρκετά δυνατά με το “Beautiful”, που αποδείχθηκε κατάλληλο τόσο για να προθερμάνει, όσο και για να αποχαιρετίσει τους παρευρισκομένους στο Floral, που δεν έλεγαν να φύγουν. Όρθιοι και καθιστοί φαίνεται πως απολάμβαναν τον Monsieur Minimal, ακόμα και στο σημείο όπου εμένα προσωπικά με κούρασε με ένα αποκλειστικά ηλεκτρονικό, κάπως μονότονο κομμάτι. Και ο ίδιος φυσικά φαινόταν ότι απολάμβανε την αποδοχή του κόσμου – το μαγαζί είχε γεμίσει – αφού μετά από κάθε εκτέλεση και χειροκρότημα δεν παρέλειπε να μας λέει «ευχαριστώ».

Η βραδιά στο Φλοράλ αποδείχθηκε έτσι μία θετική σε διάθεση και χαλαρή παρουσίαση της δουλειάς του Monsieur Minimal, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ή κορυφώσεις, η οποία άγγιξε κυρίως τον κόσμο που βρισκόταν γύρω του. Οι υπόλοιποι απλώς έπιναν το ποτό τους και τον άκουγαν, εμφανώς πάντως ευχάριστα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured