>

Φωτογραφίες: Αθηνά Φιδέλη

Τους Maraveyas Ilegal τους είχα δει live δεκάδες φορές σε Τρόβα και Σταυρό Του Νότου, όμως ποτέ σε έναν μεγάλο συναυλιακό χώρο. Έτσι, σε όλη τη διαδρομή για το κηποθέατρο Παπάγου, σκεφτόμουν πώς θα μπορέσει η μπάντα του Κωστή Μαραβέγια να διατηρήσει αυτή τη στενή επαφή με το κοινό. Δεν περίμενα πολύ, όμως, προκειμένου να λυθούν όλες μου οι απορίες.

 

Τη συναυλία άνοιξαν, λίγο μετά τις 20.30, οι καταπληκτικοί Cabaret Balkan, οι οποίοι δεν σταμάτησαν στο σετ τους να περιφέρονται σε τρελούς ρυθμούς στη σκηνή, ξεσηκώνοντας το κοινό. Κυρίως διασκευές μας χάρισαν και παρατηρώντας τα πρόσωπα των θεατών που τους έβλεπαν για πρώτη φορά, αναγνώρισα την έκπληξη που αισθάνθηκα κι εγώ, όταν πρωτοάκουσα το “Walk This Way” των Aerosmith μπλεγμένο τόσο περίτεχνα με το “Σήκω Χόρεψε Κουκλί Μου”! Δεν έλειψε ούτε το “Stand By Me” του John Lennon αλλά ούτε και το “Kiss” του Prince, και μετά από μισή περίπου ώρα ξέφρενου βαλκανικού γλεντιού μας αποχαιρέτησαν για να δώσουν τη θέση τους στον Κωστή Μαραβέγια και την παρέα του.

Το πάρτυ ξεκίνησε με “Όργιο Στο Υπόγειο”, μια απολαυστική ταραντέλα, το γνωστό “Πειρατικό” των Ilegal και το ασυμβίβαστο “Πάρε Χρώμα”, κομμάτια αρκετά για να ξεσηκώσουν τους μπροστά και να μην βλέπουν οι πίσω! Δεν γίνεται βέβαια να παρακολουθήσεις πρόγραμμα των Maraveyas Ilegal σε κάθισμα, είναι εξ’ ορισμού άτοπο. Χρειάστηκε έτσι η παρέμβαση του Κωστή για τον συντονισμό των όρθιων προς τέρψη των καθήμενων, με την εξής συμφωνία: ένα κομμάτι ελεύθερου λικνίσματος και στο επόμενο υποχρεωτικά οκλαδόν! Αφού ικανοποιήθηκαν όλοι λοιπόν, χορέψαμε στους ρυθμούς τόσο των ήδη δισκογραφημένων κομματιών της μπάντας, όσο και σε εκείνων του επερχόμενου δίσκου, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη. “Δε Ζητάω Πολλά”, “Γιαμιλαχάλι”, “Ονειρεύεσαι”, “Πού Να Βρω Μια Να Σου Μοιάζει” (κάπου εδώ χάλασε και η συμφωνία), αλλά και “Φύγε Τώρα”, “Welcome To Greece”, “Im Going Away” και τέλος το ολοκαίνουριο “2 Γυναίκες”, το οποίο παρουσίασαν χτες για πρώτη φορά. Ακούσαμε βέβαια και αγαπημένες διασκευές, πάντα στο ύφος των Maraveyas Ilegal όπως το “Americano”, το “Zobi La Mouche” και το “One Step Beyond”, ενώ στο κομμάτι του προγράμματος όπου τη σκυτάλη παίρνουν ο κοντραμπασίστας Άγγελος Παπαδάτος και η Βασιλική Κακοσαίοφ, ο κόσμος συνέχισε να τραγουδά μαζί τους στο “Oh Mary Dont You Weep” και το “Via Via”. Όταν ο Κωστής Μαραβέγιας επέστρεψε στη σκηνή, ακούσαμε το “Κάτω Απ’ Τον Πάτο” – από την παράσταση των Ilegal στο υπόγειο του Αλχημιστή, δύο χρόνια πριν – καθώς και ένα παραδοσιακό ρώσικο, αλλά και το “Gimme Gimme Gypsy Powa” που «έφερε» ο Ιλάν Μανουάχ.

Η συναυλία έκλεισε με το “Στο Δρόμο” και το “Δε Με Πείθεις” και μετά από αλλεπάλληλες παρακλήσεις του φιλοθεάμονος κοινού, οι Maraveyas Ilegal επέστρεψαν για να μας αποχαιρετήσουν με τα καθιερωμένα πια “Τρία Μυρμηγκάκια”, το διαμαντάκι – όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν – του Μάνου Λοΐζου και φυσικά το “Δε Σταματώ”, το οποίο βρήκε όλο το Κηποθέατρο σφιχταγκαλιασμένο.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 13 Ιουλίου στο Αττικό Άλσος και είμαι σίγουρη ότι όλοι οι γνωστοί-άγνωστοι ακόλουθοι της μπάντας θα είναι ξανά εκεί!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured