Πώς επηρέασε τη σχέση με το υλικό σας το πέρασμα του χρόνου; Υπάρχουν μέρη του εαυτού σας στα οποία επιστρέφετε στην επανεκτέλεση;

Το πρώτο βήμα είναι να εννοείς αυτά που λες. Εγώ το έκανα πάντα. Ακόμα κουβαλάω όλο αυτό το «ειδικό βάρος» του παρελθόντος. Δεν το έχω αφήσει πίσω μου. Όταν τραγουδάω, επιστρέφω όντως στην κατάσταση που βρισκόμουν όταν έγραφα το εκάστοτε τραγούδι –και κάπως έτσι γίνεται πολύ εντοπισμένο στο παρόν. Η μουσική πρέπει να είναι άχρονη, να επεκτείνεται και να υπάρχει σε ένα επίπεδο με το οποίο μπορείς να σχετιστείς άσχετα με την τωρινή σου κατάσταση.

Οι στίχοι φαίνεται να είναι κινητήριος δύναμη για τη δημιουργικότητά σας. Τα λόγια ποιών καλλιτεχνών σας έχουν συγκινήσει κι έχουν επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίον γράφετε;

Ο Leonard Cohen, ο Morrissey, η Patti Smith, ο Jarvis Cocker και ο Mark Lanegan. Δυστυχώς, δεν με έχουν συγκινήσει πολλοί σύγχρονοι στιχουργοί. Η έμπνευσή μου έρχεται από το παρελθόν. Σίγουρα προτιμώ εξαιρετικούς στίχους συνδυασμένους με κακή μουσική, από το αντίστροφο.

Πώς σας έχει επηρεάσει καλλιτεχνικά, αλλά και σαν άνθρωπο, το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα στις Η.Π.Α.;

Στην κακοκαιρία, διαλέγω να μένω δίπλα στους λίγους, δικούς μου ανθρώπους.

84ffCldc_2.jpg

Ποιες είναι μερικές αναπάντεχες μουσικές επιρροές των Cold Cave;

Oι επιρροές μας έρχονται από τη μόδα, διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα, την αρχιτεκτονική και, σαφώς, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία. Οι προοδευτικοί μινιμαλιστές μας έχουν ανοίξει τα μάτια στην πιθανότητα ενός κόσμου που να μας ικανοποιεί περισσότερο αισθητικά.

Υπάρχει κάποια μουσική που ακούσατε μέσα στο 2018 και να τη βρήκατε ενδιαφέρουσα;

Οι Choir Boy είναι μία φοβερή, σχετικά νέα μπάντα, η οποία μας ακολούθησε στην τελευταία μας περιοδεία. Θα έρθουν μαζί μας και στην Αθήνα.

Προς ποια κατεύθυνση βλέπετε να στρέφεται η μουσική των Cold Cave στο μέλλον;

Εξελισσόμαστε διαρκώς και θα συνεχίσουμε έτσι. Η μπάντα υπάρχει τα τελευταία 10 χρόνια και έχει αρχίσει να γίνεται κάτι που με ικανοποιεί σε όλα τα επίπεδα. Για πολύ καιρό ήταν απλώς ένα πείραμα, αλλά πλέον πιστεύω πως διαθέτει μία δυναμική. Δεν πιστεύω ότι έχουμε πολλά κοινά με άλλα συγκροτήματα. Και αυτό μου αρέσει.

84ffCldc_3.jpg

Έχετε παρατηρήσει διαφορά μεταξύ του ευρωπαϊκού και του αμερικάνικου ακροατηρίου;

Οι άνθρωποι είναι ίδιοι ανά την υφήλιο. Υπάρχουν στοιχεία που επηρεάζουν την έκβαση μίας συναυλίας, αλλά οι άνθρωποι συνήθως παραμένουν ίδιοι.

Τι μπορούμε να περιμένουμε λοιπόν από την προσεχή συναυλία στην Αθήνα;

Εμφανιστήκαμε πριν μερικά χρόνια σαν ντουέτο και τώρα ερχόμαστε σαν πλήρης μπάντα. Αγαπήσαμε την Αθήνα και τον κόσμο που γνωρίσαμε εκεί: οι άνθρωποι ήταν όμορφοι και ειλικρινείς. Αν σας άρεσε η συναυλία τότε, σίγουρα θα λατρέψετε κι αυτήν.

{youtube}waWPdogrhpI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured