Μιχάλης Τσαντίλας

Πού σε πετυχαίνουμε αυτήν τη στιγμή, γεωγραφικά αλλά και διανοητικά;

Με βρίσκετε στη Νέα Υόρκη, καθώς συμμετέχω στο Brasil Festival, όπου περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι απολαμβάνουν τη βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα, διασκεδάζοντας εν ειρήνη, ενότητα και αγάπη.

Επιστρέφεις δε και στην Ελλάδα, όπου έχεις βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις από τις προηγούμενες εμφανίσεις σου εδώ;

Λατρεύω να έρχομαι στην Ελλάδα ξανά και ξανά, για την κουλτούρα της, τη μουσική της, τους ανθρώπους και την Ιστορία της. Θέλω πάντα να βλέπω το κοινό της να απολαμβάνει τον χορό και τη μουσική. Ελλάδα, σήκω και χόρεψε!

Έχεις ταξιδέψει πολύ ανά τον κόσμο, έτσι δεν είναι;

Αγαπώ τα ταξίδια και το να βλέπω τον πανέμορφο πλανήτη μας και τους ανθρώπους του, να ακούω την ιστορία του κάθε λαού, της κάθε χώρας από το στόμα των κατοίκων της. Είμαι ιθαγενής όλης της Γης, κάθε κομματιού της.

98fAfrBm_2.jpeg

Όταν ηχογραφούσες όλα εκείνα τα τόσο επιδραστικά κομμάτια, όπως το “Planet Rock”, συνειδητοποιούσες ότι έφτιαχνες κάτι που θα αποκτούσε τη δική του ιστορική σημασία;

Ήξερα ότι κάτι θα συνέβαινε με το να κάνω τον κόσμο να χορέψει, αλλά δεν ήξερα ότι θα άγγιζε τόσες πολλές διαφορετικές ψυχές στον πλανήτη. Κάθε έπαινος, όμως, ανήκει στη Μεγάλη Ανώτερη Δύναμη: στον Κύριο όλων των Κόσμων, που διέδωσε το Zulu Funk ώστε να αγγίξει όχι μόνο τους λαούς της Γης, αλλά και εξωγήινα όντα. Μαθαίνω ότι ροκάρανε με αυτό σε διάφορους πλανήτες, στο μεγάλο μας σύμπαν.

Η ιστορία λέει ότι ένα ταξίδι σου στην Αφρική σε ενέπνευσε σε τέτοιον βαθμό, ώστε άλλαξε η πορεία της ζωής σου. Πιστεύεις στη μοίρα, ότι αυτό ήταν δηλαδή ένα μοιραίο ταξίδι;

Ξέρω μόνο το γεγονός ότι το ταξίδι στη Μητέρα Πατρίδα είχε έναν ρόλο-κλειδί στη γνώση μου για το μυστήριο, για την ιστορία της ζωής πάνω στη Γη, αλλά και στο σύμπαν. Η ζωή είναι πανίσχυρη και έχει πάντα ένα μάθημα να μας δώσει.

Σήμερα το χιπ χοπ αποτελεί μέρος της mainstream κουλτούρας. Υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες που αναγνωρίζεις ότι ακολουθούν τον αυθεντικό σκοπό και το πνεύμα αυτής της τέχνης;

Τιμώ όλους όσους κρατούν την κουλτούρα του σε κίνηση και ιδιαίτερα εκείνους που καταλαβαίνουν βαθιά μέσα τους τι ήταν πάντα και τι εξακολουθεί να είναι όλο αυτό το χιπ χοπ κίνημα. Όσους κράτησαν τις αξίες του σεβασμού και της τιμής.

98fAfrBm_3.jpeg

Τι να περιμένουν λοιπόν οι Έλληνες fans σου από την επερχόμενη εμφάνισή σου στο Six d.o.g.s.;

Αυτή δεν θα είναι μια συναυλία όπως όταν ταξιδεύω με μπάντα, τραγουδιστές και ράπερ, αλλά ένα DJ σετ. Ελάτε εν ειρήνη, ενότητα και αγάπη για να διασκεδάσουμε. Ελάτε να γιορτάσετε, αλλά χορέψτε με τη μουσική –μη σταθείτε απλώς και κοιτάζετε. «Feel the vibe, everybody come alive», όπως έλεγα και στο τραγούδι μου πριν μερικά χρόνια.

Πρόσφατα αντιμετώπισες μια καταιγίδα αρνητικής δημοσιότητας. Άλλοι θα είχαν υποχωρήσει ή απομονωθεί, αλλά εσύ συνέχισες. Τι σε βοηθάει να επιμένεις και να παραμερίζεις τα εμπόδια;

Είναι η πνευματικότητα και ο μέγας Θεός του σύμπαντος, αλλά και καλοί άνθρωποι της Γης, που δίνουν σοφία για το πώς να αντιμετωπίσεις την απατηλή τεχνολογία, τον χειρισμό της σκέψης μέσω κουτσομπολιού, το μίσος, την καταστροφική σκέψη στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι πολύ εύκολο να δεις πόσοι πολλοί μπορούν να γίνουν υποχείρια μέσω του ελέγχου του μυαλού, εξαιτίας των διαβολικών τρόπων και πράξεων καθενός που επιθυμεί το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους.

98fAfrBm_4.jpeg

Η Αμερική υπό τον Donald Trump βρίσκεται σε ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση ή τουλάχιστον έτσι μοιάζει σε εμάς τους απέξω. Ποια είναι τα αισθήματά σου απέναντι σε εκείνον και τη διακυβέρνησή του;

Εγώ απλώς λέω να επιμείνουμε στην πνευματικότητα και να φερόμαστε στους άλλους όπως θέλουμε να μας φέρονται κι εκείνοι στη ζωή: με σεβασμό, με τιμή και ειρηνική κατάσταση του μυαλού.

Υπάρχουν νέα κομμάτια που δουλεύεις αυτόν τον καιρό;

Έχω ήδη πολλή νέα μουσική, η οποία κυκλοφορεί σε πολλά από τα αγαπημένα σας ηλεκτρονικά καταστήματα στο διαδίκτυο. Επίσης, αν θέλετε να ακούσετε καλή μουσική, συντονιστείτε στον 24ωρο ραδιοφωνικό σταθμό μας, τον True School Radio (https://trueschool.airtime.pro/). Και θυμηθείτε: σεβαστείτε τη Μάνα Γη, αλλιώς θα στραφεί εναντίον σας σε δευτερόλεπτα και θα στείλει επάνω σας την οργή της θεάς Φύσης.

{youtube}MChRVrT_p1Q{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured