Η κουβέντα με τη φοβερή και τρομερή μπασίστρια Toody Cole – συνιδρύτρια των Pierced Arrows και σύντροφο του Fred Cole στη ζωή – εξελίχθηκε σε μια μάχη με τη μπαταρία του κινητού της, η οποία κινδύνευε να σβήσει από στιγμή σε στιγμή. Η Toody πρόλαβε όμως να μας δώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, φωτίζοντας τη διάλυση των Dead Moon, τη δημιουργία του καινούργιου τους πνευματικού παιδιού, αλλά και τις ανεκπλήρωτές τους επιθυμίες. Όλα αυτά ενόψει του ερχομού τους στην Ελλάδα, για συναυλίες στη Λάρισα (σήμερα 19/11, στο Stage), στην Αθήνα (αύριο 20/11, στο Gagarin), στην Πάτρα (Σάββατο 21/11, Stove Bar) και τέλος στη Θεσσαλονίκη (Κυριακή 22/11, Μύλος)...

Τι σας οδήγησε στη μετονομασία σας από Dead Moon σε Pierced Arrows, όταν αποχώρησε ο Andrew Loomis;

Παρόλο που σε μεγάλο βαθμό οι Dead Moon ήμασταν εγώ και ο Andrew, όταν ο τελευταίος αποχώρησε συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν θα έμενε ίδιο στο συγκρότημα. Θα άλλαζε τόσο ο ήχος, όσο και η προσωπικότητα του. Έπρεπε λοιπόν να σηματοδοτηθεί αυτή η αλλαγή και με μία νέα ταυτότητα.

Η απόφαση για τη διάλυση ήταν οριστική;

Ακόμα δεν έχω δώσει σαφή απάντηση σε αυτή την ερώτηση... Ακόμη και αν ήταν θεωρητικά οριστική, οι αντοχές μας κράτησαν μόλις…πέντε μήνες! Μετά θέλαμε με όλη μας την καρδιά να κάνουμε μια νέα αρχή και να ξαναμπούμε στο στούντιο.

Η έλευση του νέου ντράμερ Kelly Haliburton κατά πόσο άλλαξε την προσωπικότητα της μπάντας;

Σε μεγάλο βαθμό. Ο Kelly έδωσε μία τρίτη ματιά, πολύ ουσιαστική, και μετέδωσε τον ενθουσιασμό του καλλιτέχνη ο οποίος βρίσκεται μπροστά σε μία νέα αρχή. Ακόμα και όσα κομμάτια είχαν γίνει ρουτίνα για εμάς σε ένα βαθμό με τα χρόνια, τα αντιμετώπισε με τόση ζωντάνια και ενδιαφέρον, ώστε δεν μπορούσαμε τελικά να μην επηρεασθούμε κι εμείς.

Και στο μουσικό μέρος τι αλλαγές παρατηρείτε;

Ένας νέος ντράμερ φέρνει πρώτα-πρώτα τον δικό του ρυθμό. Από εκεί και πέρα το rock ‘n’ roll και το punk, που σε ένα σημαντικό βαθμό χαρακτηρίζουν τον ήχο μας, είναι τόσο…άτακτα μουσικά είδη ώστε δεν μπορούν να μπουν σε κάποιο καλούπι για να μπορέσω κι εγώ να συνειδητοποιήσω αν υπήρξαν ουσιαστικές αλλαγές. Τουλάχιστον στο μουσικό μέρος.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε τη…φιλοσοφία του punk κινήματος;

Δεν υπάρχει φιλοσοφία! Υπάρχει το ταξίδι, η γνωριμία με νέους ανθρώπους που αγωνιούν να βρουν το νόημα της ζωής χωρίς όμως να χάσουν την αγάπη τους για αυτή. Η ζωή για τον άνθρωπο που ακούει punk είναι ένα βιβλίο που δεν γυρίζεις την επόμενη σελίδα αν δεν έχεις διαβάσει καλά την προηγούμενη! (γέλια).

Ως Dead Moon θεωρηθήκατε η σημαντικότερη DIY (Do It your Self) μπάντα. Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε κρατώντας αυτή τη στάση απέναντι στις εταιρείες;

Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να σκεφτώ τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίσαμε... Σίγουρα ήταν μία εξαιρετική και ξεχωριστή ταυτόχρονα διαδικασία, που συνεχίζει μας ακολουθεί. Πόσο μάλλον όταν όσα άλμπουμ δημιουργήθηκαν υπό το συγκεκριμένο…καθεστώς δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα.

Το σημερινό DIY κίνημα πώς το κρίνετε;

Οι μέρες είναι δύσκολες σήμερα για τις περισσότερες μπάντες, ακόμη και αν είναι ενταγμένες σε κάποια εταιρεία. Πόσο μάλλον για όσες θέλουν να κινηθούν ανεξάρτητα. Παρόλα αυτά η κρίση στη δισκογραφία οδηγεί πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες να διαλέγουν τον δρόμο του DIY, καθώς δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Εμάς μας αρέσει πάντως ως διαδικασία και ευχόμαστε να συνεχίσει να υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμα.

Ύστερα από είκοσι χρόνια ενασχόλησής σας με τη μουσική, έχετε ακόμα ανεκπλήρωτες επιθυμίες;

Πολλές! Για παράδειγμα να βρεθούμε στην…Ιαπωνία για μία συναυλία, ή να κάνουμε κάποια ταξίδια προκειμένου να ακουστεί η μουσική μας σε μέρη που δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured