To πρώτο ΕνTechno θα είναι γεγονός εντός ολίγων ημερών, φιλοδοξώντας να προστεθεί στα εγχώρια φεστιβάλ που ήρθαν για να μείνουν. Από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η μουσική δεν θα σταματήσει στο Κτίριο 56 του κέντρου πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, αλλά θα διαρκέσει 36 συνολικά ώρες, με ποικιλία DJ sets, live αλλά και παράλληλες προβολές ταινιών. Εμείς μιλήσαμε με τη Γερμανίδα DJ και παραγωγό Ellen Allien – από τις headliners του ΕνTechno – και μετρούμε αντίστροφα για το πρώτο μεγάλο πάρτι της πόλης για τον Σεπτέμβριο...

Γιατί, πώς και πότε διάλεξες το όνομα «Allien» δίπλα από το Εllen;

Ένας μπάρμαν μου έδωσε αυτό το όνομα. Όταν τον ρώτησα γιατί με αποκάλεσε έτσι, μου απάντησε πως η μουσική μου είναι τόσο διαστημική όσο αυτή στην ταινία Alien του Ρίντλεϊ Σκοτ!

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σου σε κάποιον που δεν την έχει ακούσει;

Sexy, groovy, electronic dance

Ξεκίνησες τη δισκογραφική σου εταιρεία (ΒPitch Control) κάποια χρόνια πριν. Ποιος ήταν ο πρωταρχικός σκοπός;

Τότε δεν υπήρχαν πολλά labels, μόνο τέσσερα. Ήθελα έτσι να δημιουργήσω μια βάση για μένα και τους φίλους μου. Και προφανώς δημιούργησα το label γιατί είμαι παθιασμένη με τη μουσική και τη δομημένη και οργανωμένη δουλειά.

Εμφανίζεσαι ποτέ live;

Βεβαίως, έπαιξα live στο πλευρό του Apparat. Όταν βγήκε το άλμπουμ του Orchestra Of Bubbles περιοδεύσαμε μάλιστα μαζι για έναν χρόνο. Έπαιζα τα beats και τραγουδούσα, ενώ αυτός έπαιζε τις μελωδίες. Είχε πλάκα!

Περιέγραψε μου τα συναισθήματα σου από τα προηγούμενα ταξίδια σου στην Αθήνα.

Πάντα καλά! Υπέροχο φαγητό και πολύ θερμό κοινό.

Ποια η γνώμη σου για τη dance σκηνή στις μέρες μας; Προς τα πού οδηγείται;

Τελευταία τα μουσικά είδη μπερδεύονται όλο και περισσότερο. Για μένα που είμαι DJ και ιδιοκτήτρια δισκογραφικής εταιρείας αυτό είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό. Αυτή την εποχή η dance γίνεται πιο συναισθηματική και groovy, με πολλά house beats, latin φωνητικά και γενικά πολύ ηλεκτρονική world music. To ψηφιακό δίκτυο με βοηθάει να λαμβάνω τα καινούργια πράγματα, αρκετές φορές πριν από άλλους. Επίσης υπάρχουν κάμποσα ενδιαφέροντα live projects που τρέχουν. Πολλοί καλλιτέχνες συνεργάζονται σε συγκεκριμένα projects εξελίσσοντας ένα concept το οποίο περιλαμβάνει installations και VJing εναρμονισμένο με τη μουσική. Μεγάλα δηλαδή ηλεκτρονικά σχήματα που φαίνονται φανταστικά σε μεγάλες σκηνές.

Υπάρχει κάποιο απραγματοποίητο μουσικό σου όνειρο;

Και βέβαια! Υπάρχουν πολλά αλλά δεν θα τα αποκαλύψω, γιατί αλλιώς δεν θα συμβούν.

Τι ακούς παθιασμένα τον τελευταίο καιρό;

Cocorosie!

Ονόμασε τις βασικές μουσικές σου επιρροές

Kraftwerk, Björk και UR.

Ταυτίζονται οι παραπάνω με τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες;

Όχι απαραίτητα! Σε αυτή την ερώτηση θα απαντούσα Björk, Editors, David Bowie, Muse και Squearpusher.

Kάνεις clubbing;

Εννοείται! Αγαπάω το clubbing. Χθες γύρισα από την Ιαπωνία, πήγα σπίτι για να αφήσω τα πράγματα μου και μετά πήγα στο bar25 κατευθείαν! Για μένα το clubbing είναι διασκέδαση και ο καλύτερος τόπος συνάντησης.

Ποιο είναι το καλύτερο event που έχεις παίξει;

Το Melt Festival στη Γερμανία και το Wire Festival στην Ιαπωνία.

Μεγάλα festivals ή μικρά clubs; Τι είναι καλύτερο για σένα;

Μου αρέσουν και τα δύο. Τρελαίνομαι για μεγάλους υπαίθριους χώρους όπου μπορώ να «γκαζώσω» και να παίξω με αιχμηρά εφέ. Όταν παίζω σε μικρότερα clubs προσπαθώ να δημιουργώ μια πιο σέξι ατμόσφαιρα. Λατρεύω αυτό το κοντράστ, αυτά τα δύο – rave και club – είναι τα δυνατά μου σημεία.

Τι να περιμένουμε από την Ellen Allien στο κοντινό μέλλον;

Την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει το καινούργιο μου single “Lover”. To Νοέμβριο επίσης θα κυκλοφορήσει το καινούργιο μιξαρισμένο μου CD από το Watergate – το Watergate είναι ένα club στο Βερολίνο στο οποίο παίζω πολύ συχνά. Επίσης ετοιμάζω ένα remix στον Moderat και ακόμα ένα για την Ed Banger. Α, και δουλεύω πάνω στο καινούργιο μου άλμπουμ, όπως και στην καλοκαιρινή κολεξιόν μου ρούχων για το 2010!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured