Κωνσταντίνος Α. Πετρόπουλος

 
 

Με ποια κριτήρια διαλέγεις συγκεκριμένες συνθέσεις για να τις διασκευάσεις δίνοντάς τους το «Senor Coconut» στυλ;
«Η «νέα» εκδοχή του κομματιού πρέπει να «ηχεί» στο μυαλό μου. Στην πραγματικότητα, είναι μια διαισθητική και αυθόρμητη απόφαση: απλά κολλάω με το κομμάτι. Αρχικά το σιγοτραγουδάω και το οργανώνω στο μυαλό μου, μέχρι που τελικά πρέπει να το κάνω».

Πώς προέκυψε το tribute άλμπουμ στο μεγάλο ιαπωνικό συγκρότημα των Yellow Magic Orchestra; Πώς ήταν η συνεργασία σας στο στούντιο;
«Βασικά η όλη συνεργασία έγινε διαδυκτιακά. Αρχεία και ηχογραφήσεις πηγαινοέρχονταν στα στούντιο μεταξύ Santiago, Νέα Υόρκη και Τόκιο. Όμως μερικά χρόνια πριν είχα δουλέψει δύο άλμπουμ με τον Haruomi Hosono και είχα μια σύντομη επαφή με τον Ryuichi Sakamoto. Η όλη διαδικασία πρέπει να πω ότι ήταν εύκολη».

Τι βρίσκεται πιο κοντά στον Senor Coconut; να δημιουργεί μουσική μόνος στο στούντιο ή να παίζει σε συναυλίες μαζί με την ορχήστρα του;
«Οι δύο αυτές εκδοχές είναι πολύ διαφορετικές. Όμως τις απολαμβάνω εξίσου, ανάλογα με την έμπνευση, την ενέργεια και το γενικότερο κίνητρο. Μια περιοδεία με εμπνέει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, κυρίως επειδή προσλαμβάνω καινούργιες ιδέες και εμπειρίες, ενώ η δουλειά στο στούντιο είναι μια αντίθετη διαδικασία, όπου όλη αυτή η έμπνευση βγαίνει προς τα έξω».

Σύντομα θα έρθεις στην Ελλάδα. Τι να περιμένει το ελληνικό κοινό από τον Senor Coconut και την ορχήστρα του;
«Βασικά θα παίξουμε υλικό και από τα τέσσερα άλμπουμ, αν και η πλειονότητα των τραγουδιών θα ανήκει στο Around The World. Θα είμαστε στη σκηνή εννέα μουσικοί παίζοντας όσα όργανα ακούγονται στα άλμπουμ μας – όπως μαρίμπα, βιμπράφωνο, κρουστά, όρθιο μπάσο, σαξόφωνο και τρομπέτα. Στα φωνητικά θα είναι μαζί μας ο κ. Argenis Brito, ενώ εγώ θα διευθύνω».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured