Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς ασχολήθηκα με τους Gathering. Δεν έχω καμιά δουλειά μαζί τους, θεωρητικά, αλλά έχω περάσει άπειρες ώρες παρέα με το How To Measure A Planet. Υπάρχει κάτι στη φωνή της Anneke που με ελκύει. Λέω αλήθεια, δεν είναι μόνο ότι είναι πανέμορφη. Βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο της μια μέρα πριν τη συναυλία της στο Αn και, πέρα των άλλων, είναι και από τους πιο εύκολους συνομιλητές που έχω συναντήσει. Λέει και διάφορα για τους Gathering, οπότε ρίχτε μια ματιά...

Πώς κατέληξες από τους Gathering στους Agua De Annique;
«Ήθελα να φτιάξω μια μπάντα για να παίζω μαζί της. Όχι ένα αυστηρό προσωπικό σχήμα, αλλά, επειδή επίσης έφυγα από μια μπάντα, ήθελα να έχει το όνομα μου στον τίτλο. Μου αρέσει η ιδέα του νερού ως μεταφορά, έχει μια ελευθερία, μια απεραντοσύνη και το όνομα στα γαλλικά ακούγεται πιο όμορφο και έτσι καταλήξαμε στο Agua De Annique. Βέβαια πάντα με ρωτούν για το όνομα, μια και ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά μου αρέσει πολύ».

Στοιχεία της φύσης υπάρχουν και στους τίτλους των δύο δίσκων του σχήματος (Air, Pure Air).
«Έχω μια ιδιαίτερη σχέση, αλλά μην φανταστείς κάτι φοβερό. Ειδικότερα αυτή τη στιγμή της ζωής μου ταιριάζουν πολύ. Ίσως τον επόμενο δίσκο να τον ονομάσω φωτιά!».

Πες μου λίγα λόγια για την καινούργια σου δουλειά...
«Επειδή τον τελευταίο καιρό έκανα συμμετοχές σε δουλειές και συναυλίες διάφορων φίλων μου, σκέφτηκα να τους καλέσω κι εγώ με τη σειρά μου ώστε να κάνουμε κάτι μαζί – και κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα να κάνω έναν ακουστικό δίσκο με πολλούς καλεσμένους. Είναι πιο πολύ μια ιδιαίτερη παρά «κανονική» κυκλοφορία. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων παρατήρησα ότι για πρώτη φορά έχω μαζέψει μόνο αργόσυρτα τραγούδια και αυτό είναι κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Το ωραίο που έχει συμβεί είναι ότι υπάρχουν πολύ τρόποι να κάνω ζωντανές εμφανίσεις. Μερικές φορές παίζω μόνη μου με μια κιθάρα αυτά τα τραγούδια, αλλά μου αρέσει επίσης να «τα σπάμε» και με τη μπάντα. Είναι μια ωραία ισορροπία. Όταν ηχογραφώ έχω πάντα μια αγωνία αν όλα πηγαίνουν καλά, αν τα τραγούδια μου θα αρέσουν στον κόσμο (ειδικά τώρα που ξεκινάω κάτι δικό μου). Αλλά επειδή αυτή τη φορά ο δίσκος είναι υπερβολικά προσωπικός θα μου ράγιζε η καρδιά αν δεν άρεσε αυτή η δουλειά. Ευτυχώς όλα πάνε καλά!».

Δίνεις σημασία στις κριτικές;
«Αυτή τη φορά η κριτικές απευθύνονται βλέπεις μόνο σε μένα, οπότε είναι τελείως διαφορετικό. Γενικά έχω αυτοπεποίθηση σε αυτό που κάνω οπότε δεν μπορούν να με πειράξουν πολύ. Το αντέχω. Και σίγουρα διαβάζω τι γράφουν – και αν κάποιος μπει στο κόπο να αναλύσει ό,τι λέει μπορεί και να με βοηθήσει. Ε, αν κάτσεις να γράψεις ότι η καινούργια μου δουλειά είναι σκατά και δεν πεις τίποτα άλλο, δεν θα δώσω σημασία: είναι απλά αγένεια. Όποιος πάντως λέει ότι δεν δίνει δεκάρα για τις κριτικές είναι ψεύτης. Ευτυχώς δεν είμαι η Britney Spears και στον μουσικό χώρο που κινούμαι οι άνθρωποι δείχνουν σεβασμό. Εννοείται ότι όταν έφυγα από τους Gathering εισέπραξα το μερίδιο που μου αντιστοιχεί στις προσβολές, αλλά κανείς δεν θα κάτσει να γράψει ότι είμαι μια χοντρή αγελάδα. Τουλάχιστον μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι άνθρωπος».

Ποια είναι η μεγάλη διαφορά την οποία παρατηρείς τώρα που κάνεις σόλο καριέρα;
«Η βασική διαφορά είναι μπορώ να κυκλοφορώ ό,τι μου κατέβει. Αυτή την περίοδο, για παράδειγμα, γράφω για πρώτη φορά τραγούδια στα Ολλανδικά. Αυτό στους Gathering δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ. Τώρα δεν μπορεί να με σταματήσει κανείς στο να κάνω ό,τι θέλω. Το απολαμβάνω αυτό».

Εξακολουθείς να αισθάνεσαι ότι ήταν σωστή επιλογή να αφήσεις τους Gathering;
«Ναι, σίγουρα. Μου αρέσει που δουλεύω με τον σύζυγο μου (είναι ο drummer στη μπάντα μας) και που περνάμε πολύ χρόνο μαζί με τον γιο μας. Είναι ό,τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου και είμαι πολύ ικανοποιημένη».

Δεν είναι δύσκολο να έχεις όλους αυτούς τους ρόλους;
«Από μια ματιά, ναι – αλλά δεν το βλέπω έτσι. Έχω δίπλα μου ανθρώπους οι οποίοι με βοηθούν και κάνουν πράγματα που δεν μπορώ να διαχειριστώ. Έχω μια εξαιρετική ομάδα management η οποία αναλαμβάνει τα διαδικαστικά και έτσι μπορώ να έχω περισσότερο χρόνο για τον γιο μου. Τον παίρνουμε μαζί μας σε διάφορα πράγματα που κάνουμε. Έχω κερδίσει πολλά σε αυτό τον τομέα».

Σε πειράζει που είσαι τόσο ταυτισμένη με τους Gathering; Καλώς ή κακώς για την πλειοψηφία του κόσμου είσαι ακόμα η φωνή αυτής της μπάντας...
«Λογικό είναι. Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια από τότε που έφυγα και στους Gathering ήμουν περίπου 13 χρόνια. Σχεδόν όλη μου τη ζωή. Ήταν μάλιστα πανέμορφα χρόνια, παρέα με φοβερούς τύπους και όμορφη μουσική. Έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε κάποιος λόγος να φύγω. Απλά ήθελα την αλλαγή. Οπότε όχι μόνο δεν με πειράζει αλλά είμαι περήφανη για αυτό. Ο λόγος που είμαι εδώ αυτή τη στιγμή είναι λόγω των Gathering».

Τι να περιμένουμε από ’δω και μπρος;
«Γράφω καινούργια τραγούδια που θέλω να τα κυκλοφορήσω μέσα στο φθινόπωρο και θέλω να συνεχίσω να παίζω ζωντανά. Αλλά σιγά-σιγά».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured