Από τα σχήματα που προξένησαν συζητήσεις με το χιούμορ τους και τις έξυπνες, εθιστικές συνθέσεις τους, οι Fujiya & Miyagi άφησαν έντονη τη σφραγίδα τους στο 2008. Και τώρα, ο David Best λύνει όλες τις απορίες του Avopolis σχετικά με τους λαμπτήρες και τη Λένα Ζαβαρόνι, ενώ κάτι (μισο)λέει και για επικείμενο ερχομό στην Ελλάδα...

Ποια ήταν η Lena Zavaroni και γιατί είναι φάντασμα πλέον στο “Knickerbocker”;
«Η Lena Zavaroni ήταν ένα κοριτσάκι-σταρ κάπου στο τέλος των 1970s/αρχές 1980s, η οποία αναδείχθηκε ως νικήτρια ενός τηλεοπτικού διαγωνισμού ταλέντων. Κάτι σαν το X Factor ή το Pop Idol, αλλά με χαμηλότερο κόστος παραγωγής. Κι εγώ και η αδερφή μου ήμασταν μεγάλοι fans της όταν ήμασταν παιδιά. Το φάντασμα στο “Knickerbocker” αναφέρεται βασικά στην ανάμνησή μου από τη Lena Zavaroni και γενικότερα στις αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας».

Αληθεύουν αυτά που γράφονται για εσάς σχετικά με το όνομά σας και μια κοινή λατρεία για τον παλαιστή Kendo Nagasaki;
«Από όσο ξέρω, κανείς από μας δεν μετέχει σε καμία τέτοια λατρεία! Το όνομά μας προέρχεται όντως από κάτι το ιαπωνικό, όχι όμως σχετικά με τον Nagasaki. Είναι από κάτι άλλο, μα δεν το αποκαλύπτουμε (γέλια!)».

Νιώθετε ότι με το Lightbulbs σας χαμογέλασε επιτέλους η θεά τύχη; Βρίσκεται ξέρεις ήδη σε κάμποσες λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του 2008 , αλλά και γενικότερα βλέπω πως κερδίζει πολύ περισσότερη δημοσιότητα συγκριτικά με τις προηγούμενες δουλειές σας...
«Ξέρεις, εμείς γενικά δεν διαβάζουμε κριτικές κι έτσι δεν ξέρουμε τι υποδοχής έχει τύχει το Lightbulbs. Για εμάς τα πάντα άλλαξαν πραγματικά όταν βγήκε το Transparent Things – αυτός ο δίσκος θεωρούμε πως έφερε τα πάνω-κάτω στην όποια δημοτικότητά μας. Αλλά όσα λες σαφώς μας ευχαριστούν – μας αρέσει αν ο κόσμος πιστεύει ότι το Lightbulbs είναι ένας τόσο καλός δίσκος».

Και συνοδεύεται και από φοβερές φωτογραφίσεις, με εσάς κυνηγημένους και περικυκλωμένους από στρατιές λαμπτήρων! Τι είναι αυτό που έχετε πάθει με τους λαμπτήρες; Δική σας ήταν η ιδέα για αυτές τις φωτογραφίες;
«Σε ευχαριστούμε! Κι εμένα μου άρεσαν οι φωτογραφίες αυτές! Βασικά η ιδέα να μας επιτίθονται στρατιές λαμπτήρων ανήκε στον φωτογράφο μας. Συνήθως σε βάζουν να στέκεσαι σε έναν τοίχο ή να κοιτάς ολόισα και ευθεία, πιο τυπικά πράγματα. Το όνομα πάντως Lightbulbs για το άλμπουμ ήταν δική μας ιδέα, γιατί βρίσκουμε πως οι λαμπτήρες είναι οπτικά θεαματικοί. Είναι επίσης και μια αναφορά «σπιτική» - μόλις ας πούμε άλλαξα δύο καμένες λάμπες στο διαμέρισμά μου!»

Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά η Wikipedia έχει βάλει το Lightbulbs κάτω από την ετικέτα του, χμ, krautrock! Είστε βέβαια γνωστοί για την εκτίμησή σας προς το τελευταίο, αλλά δεν νομίζετε πως αυτό είναι μια εντελώς άτοπη ετικέτα για τη μουσική σας;
«(Γέλια!) Ούτε εμένα μου φαινόμαστε για...krautrock συγκρότημα! Έχεις πάντως δίκιο, είμαστε πραγματικά φανατικοί μπαντών όπως οι Can ή οι Neu!, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούμε να κοπιάρουμε κάτι το οποίο ήδη υπάρχει και κατά τη γνώμη μας δεν γίνεται να βελτιωθεί. Ίσως βέβαια στον προηγούμενο δίσκο μας να είχαμε περισσότερες αναφορές σε krautrock συγκροτήματα, όμως ειδικά στο Lightbulbs είναι συνειδητά μετριασμένες».

Τι σας άρεσε πολύ από δίσκους το 2008;
«Το Modern Guilt του Beck, το Odd Couple των Gnarls Barkley, το Tell Tale Signs του Bob Dylan, το In Ear Park των Department Of Eagles και το Cryland του Don Cavalli».

Θέλουμε απελπισμένα να σας δούμε στην Ελλάδα. Να ελπίζουμε;
«Μη νομίζεις, κι εμείς όλοι μας θέλουμε πολύ να παίξουμε στην Ελλάδα. Θα σου πω λοιπόν πως ποτέ στο παρελθόν δεν ήμασταν τόσο αισιόδοξοι για κάτι τέτοιο, όσο για τη χρονιά που ξεκινά...».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured