Τάσος Μαγιόπουλος

 
 

Μίλησέ μου λίγο για τις επιρροές σου τόσο από το παρελθόν, αλλά και το παρόν της μουσικής.
«Είναι πάρα πολλά τα πράγματα που με έχουν εμπνεύσει και συντροφεύσει όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τη μουσική. Από τη reggae και το funk μέχρι τύπους σαν τον Steinski και τον Chad Jackson που φτιάχνανε πίσω στα 1980s εκείνα τα megamixes με όλες τις μεγάλες επιτυχίες της εποχής. Γύρω στα τέλη εκείνης της δεκαετίας ήρθε και το όλο cut ‘n’ pasting κίνημα αλλά και το hip hop με την τρέλα των samples, όπως και καλλιτέχνες σαν τους Public Enemy και Eric B & Rakim. Από εκεί άκουγα μελωδίες και μετά έψαχνα τις αυθεντικές εκτελέσεις, οι οποίες μου άνοιξαν ένα μεγάλο φάσμα μουσικής για να ανακαλύψω. Επίσης μεγάλες μου επιρροές ήταν οι Madness και τα υπόλοιπα πράγματα της 2 Tone καθώς και ο Afrika Bambataa με τις electro μελωδίες του».

Πώς βλέπεις το όλο dubstep κίνημα; Είναι κάτι φρέσκο κατά τη γνώμη σου ή πρόκειται στην ουσία για ένα ανακάτεμα της σκοτεινής παράδοσης του trip hop με πιο επιθετικά beats;
«Κοίταξε, στην ουσία το dubstep μας πάει πίσω στις ρίζες της μαύρης αλλά και της ηλεκτρονικής μουσικής, συνδυασμένο με πειραματικές τεχνικές παραγωγής ώστε να δημιουργηθεί ένας καινούργιος ήχος. Έτσι βλέπεις την παράδοση να αναμειγνύεται με το dub & τη reggae, κάτι το οποίο όμως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν (όπως π.χ. με τους Smith & Mighty), αλλά ο κόσμος δεν το είχε δεχτεί τόσο θερμά. Στην πραγματικότητα συμβαίνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα σε ό,τι ονομάζουμε «dubstep χώρο» αλλά αυτά που εγώ βρίσκω ενδιαφέροντα ως ακούσματα και απόπειρες είναι όσα ακριβώς δεν ταιριάζουν στους «κανόνες» του όλου κινήματος».

Παρακολουθείς καθόλου το σημερινό hip hop; Ποια ήταν τα τελευταία άλμπουμ που βρήκες ενδιαφέροντα;
«Από τελευταία πράγματα μου άρεσε αρκετά το άλμπουμ ενός τύπου από την Μασαχουσέτη, του Termanology, αλλά και το τελευταίο του Q-Tip. Γενικά είμαι fan της χρυσής εποχής της δεκαετίας του 1990 για το hip hop, με τις παραγωγές στο στυλ του Pete Rock και του DJ Premier των Gangstarr, αλλά και του Kool Keith. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς δεν βρίσκω τόσο ενδιαφέροντα πράγματα στον χώρο, διότι τα περισσότερα έχουν γίνει πλέον πολύ εμπορικά και κοινότοπα. (Σημ. συντάκτη: Όταν μου ανέφερε τι ακριβώς είδος hip hop ακούει του πρότεινα τον περσινό δίσκο των Jazz Liberatorz μόνο και μόνο για να λάβω την απάντηση «έχω ό,τι έχουν κυκλοφορήσει από τα πρώτα τους επτάιντσα», κάνοντάς με να ζηλέψω κατάφορα...).

Andy για το τέλος θα ήθελα να μου κάνεις ένα άτυπο top-5 με τα πιο αγαπημένα ή πολυπαιγμένα σου κομμάτια στα DJ sets σου από τις αρχές σου μέχρι σήμερα.
«Μου βάζεις δύσκολα τώρα! Γιατί είναι τόσα τα πράγματα που έχω λατρέψει κατά καιρούς… Αλλά θα προσπαθήσω να κάνω μία πρόχειρη λίστα"

Μετά από πολύ δισταγμό, σκέψη και συζήτηση λοιπόν ο Mr. Scruff κατέληξε να μου πει τα εξής κομμάτια:

• Fela Kuti - Water No Get Enemy
• Harmonic 313 – Cyclotron
• Maccabee - Roots Reggae
• Moodymann - Shades Of Jae
• Earth Wind & Fire - Brazilian Rhyme

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured