Η συνέντευξη που ακολουθεί έχει περάσει από (λίγο λιγότερα από) χίλια κύματα. Διαβάζοντας το line-up της φετινής Γιορτής της Μουσικής ομολογώ ότι αγνοούσα την ταυτότητα των Long Range. Θεωρούσα ότι τα υπεραγαπημένα αδέρφια Hartnoll είχαν μείνει επαναπαυμένα στις δάφνες των πολυαγαπημένων Orbital, που ανήκουν εδώ και τέσσερα χρόνια στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα και οι δύο επανήλθαν δισκογραφικά πέρυσι. Ο μεν Paul με το The Ideal Condition (όπου μεταξύ άλλων συνεργάζεται και με τον Robert Smith των Cure) και ο Phil σχημάτισε τους Long Range παρέα με τον Nick Smith. Οι ερωτήσεις που ετοίμασα απευθύνονταν στον Phil και μοιραία ήταν αρκετά Orbital-based. Πώς άλλωστε θα μπορούσα να μη απευθυνθώ στην κληρονομιά που άφησε ένα από τα σημαντικότερα ηλεκτρονικά outsiders των τελευταίων δύο δεκαετιών; Έλα όμως που ο Phil τριγυρνούσε στο Περού, χωρίς φυσικά να έχει τις ερωτήσεις του Avopolis γραμμένες με post-it «urgent» στις αποσκευές του. Οι προσπάθειες της Νατάσας από τη διοργάνωση της Γιορτής το έσωσαν και τελικά έπεισαν τον partner Nick να μην αισθανθεί προσβεβλημένος και να απαντήσει αντ’ αυτού. Κι εκείνος το έκανε, ξεπετώντας μερικά ερωτήματα, υποθέτω σε λιγότερο χρόνο από όσο θα του πήρε να τις διαβάσει…

Σε πειράζει να σας κάνουν συνεχώς ερωτήσεις για τους Orbital;
«Νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο. Οι Orbital ήταν ένα μια κλασική μπάντα και ο κόσμος φυσικά και δεν μπορεί να τους βγάλει από την καρδιά και τη μνήμη του…».

Φοβάμαι ότι θα κάνω το ίδιο: Πόσο δύσκολο ήταν για τον Phil να προχωρήσει μετά 15 «τροχιακά» χρόνια; Εσύ πώς θυμάσαι αυτήν την περίοδο;
«Το πρώτο σκέλος μόνο ο Phil μπορεί να το απαντήσει, εκείνος το έζησε κι εκέινος τώρα δοκιμάζει κάτι άλλο. Από τη μεριά μου μπορώ να πω ότι οι Long Range είναι ένα καινούριο ξεκίνημα και για τους δυο μας και νιώθω ότι είναι το ίδιο περήφανος για ότι κάνει τώρα, όπως ήταν και τότε που συνεργαζόταν με τον αδελφό του τον Paul».

Σύστησέ μας παρακαλώ τους Long Range, ξέρεις είστε σχετικά άγνωστοι στο ελληνικό κοινό…
«Είμαστε μια χαλαρή καλλιτεχνική κολεκτίβα με εμένα και τον Phil στο πηδάλιο. Αγαπάμε τη ηλεκτρονική μουσική και τις διάφορες «αμφιέσεις» της και δεν φοβόμαστε να διασταυρώσουμε διαφορετικά είδη».

Πώς είναι τα live σας; Χρησιμοποιείτε full μπάντα με βοκαλίστες και session μουσικούς;
«Αυτό διαφέρει από gig σε gig. Στην Αθήνα θα είμαστε εγώ και ο Phil επί σκηνής, με τα καταπληκτικά αυτοσχεδιαστικά visuals των c6 να μας συνοδεύουν, καθώς κι ένα εντυπωσιακό light show».

Διαβάζω ότι δώσατε μια παράσταση στο περσινό φεστιβάλ του Brighton μαζί με τους Irvine Welsh (Trainspotting) και Chuck Palahniuk (Fight Club), δύο από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς των τελευταίων 15 χρόνων; Τι ακριβώς ετοιμάσατε;
«Ήταν μια συνεργασία με τον Irvine και τον Chuck. Εμείς σχεδιάσαμε αυτοσχεδιαστικά ήχους, βασισμένους στις «ενοχλητικές» λέξεις τους. Κατασκευάσαμε ένα μαύρο δωμάτιο, τοποθετώντας τους συγγραφείς σε πόντιουμ. Εκείνοι απάγγειλαν υποστηριζόμενοι από ένα επιβλητικό ηχοσύστημα, εμείς παίζαμε και νομίζω ότι επιτεθήκαμε στις αισθήσεις του κοινού. Το αποτέλεσμα ήταν 12 άτομα να λιποθυμήσουν».

Πιστεύεις ότι η Βρετανία έμεινε ουραγός στο ηλεκτρονικό παιχνίδι σε σχέση με την Γαλλία ή τη Γερμανία;
«Όχι - αν και σίγουρα παντού φτιάχνεται ενδιαφέρουσα μουσική σήμερα. Εμείς τα αγαπάμε όλα, ανεξαρτήτως εθνικότητας».

Στο ξεκίνημα τους οι Orbital έπαιρναν το όνομά τους από τον περίφημο αυτοκινητόδρομο M25 έξω από το Λονδίνο, πρωταγωνιστούσαν στα raves κι έπειτα έγραφαν συχνά κομμάτια με σαφή πολιτική στάση (κυρίως θίγοντας περιβαλλοντικά θέματα). Ποιες είναι οι πολιτικές ανησυχίες των Long Range;
«Ο σκοπός της μπάντας δεν είναι να κάνουμε πολιτική ή να πάρουμε συγκεκριμένη πολιτική θέση. Σε προσωπικό επίπεδο ανησυχώ για το περιβάλλον, την παγκόσμια ειρήνη και την εξάπλωση της πείνας».

Τα σχέδια των Long Range για το άμεσο μέλλον;
«Ένα καινούργιο album με συναρπαστικές συνεργασίες στα φωνητικά και, γενικά, το να κάνουμε όση περισσότερη μουσική μπορούμε».

Να ευχαριστήσουμε την Angel Music, το γραφείο management που χειρίζεται τους Long Range και να δώσουμε ραντεβού μαζί τους την Πεμπτη 19/6 στην Πλατεία Κοτζιά. Το ντεμπούτο τους Madness and Me (2007) κυκλοφορεί από τη δική τους LRR και χρήσιμες διευθύνσεις γνωριμίας είναι οι:
www.longrange.tv
http://www.myspace.com/longrangemusic
http://c6.org/drupal/index.php

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured