«Ο πάτος και η ζωή μετά» ή αλλιώς μια βουτιά στο αποξενωμένο σύμπαν του Saturnalia είναι η ευγενική προσφορά των Gutter Twins για το βράδυ της Παρασκευής. Η περιοδεία τους μπορεί να παρέκαμψε (προσωρινά έστω) κάποιους προγραμματισμένους συναυλιακούς προορισμούς για χάρη της ζωντανής τους εμφάνισης στο BBC, αλλά, έτσι κι αλλιώς, την Ελλάδα δεν θα μπορούσαν με τίποτα να την αφήσουν έξω από το καλαντάρι τους. Αυτό δια στόματος Greg Dulli, που μίλησε στο Avopolis εν μέσω της ευρωπαϊκής τους εξόρμησης για την προώθηση του παρθενικού τους album…

Έχεις δηλώσει ότι δουλεύοντας το Saturnalia κύριο μέλημά σας ήταν να αποτινάξετε τη νοσταλγία και την επανάληψη. Σε ποιο βαθμό, εν τούτοις, αυτό το album αντανακλά το παρελθόν των δύο δημιουργών του;
«Παραμένουμε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά ταυτόχρονα γινόμαστε τόσο διαφορετικοί. Εννοώ, ο χρόνος μας αλλάζει μα, από την άλλη, κάποια πράγματα μένουν αναλλοίωτα. Ο καθένας μας κουβαλάει το παρελθόν του γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του και αυτό αποτυπώνεται ακόμα και ασυνείδητα πολλές φορές, σ’ αυτό που κάνει. Το στοίχημα είναι το παρελθόν, ως στοιχείο, να αξιοποιείται δημιουργικά και να μην καταντά βαρετό κι επαναλαμβανόμενο».

Συγκρίνοντας τους Gutter Twins με όλα τα άλλα projects που έχεις κάνει, ποιο θα έλεγες ότι ήταν το κενό που ήθελες να καλύψεις δουλεύοντας με τον Mark Lanegan το υλικό του Saturnalia;
«Το μόνο που θέλαμε να κάνουμε ήταν ένα απλά πολύ καλό album, κάτι εντελώς διαφορετικό και απρόβλεπτο, αλλά ταυτόχρονα γνήσιο και απλό. Τίποτα παραπάνω αλλά σίγουρα και τίποτα λιγότερο».

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη στιγμή που ξεχωρίζεις απ’όλη την περίοδο ετοιμασίας του album;
Μας πήρε 4 χρόνια να ολοκληρώσουμε το Saturnalia. Είναι ένα album που έκανα με τον καλύτερό μου φίλο, οπότε είναι λογικό να περάσαμε πολλές στιγμές που θα μου μείνουν αξέχαστες - άλλες συγκινητικές, άλλες ενθουσιώδεις, χωρίς να μπορώ να ξεχωρίσω κάποια μεμονωμένα. Διατηρώ όμως πολύ καθαρά την έντονη αίσθηση που μου ’χει αφήσει όλη η προπαρασκευαστική φάση».

Τί θα ήταν λοιπόν το Saturnalia χωρίς τη συμβολή του Mark Lanegan;
«Είναι απλό, χωρίς τον Mark Lanegan δεν θα υπήρχε το Saturnalia - κι αυτό ισχύει απ’ όλες τις απόψεις. Η συμβολή του δεν είναι απλώς σημαντική, αλλά ζωτικής σημασίας γι’ αυτή τη δουλειά».

Γιατί διαλέξατε τη συγκεκριμένη λέξη ως τίτλο για το album?
«Είναι μία από τις αγαπημένες μας λέξεις. Μας εκφράζει και έχει ιδιαίτερο ακουστικό και σημασιολογικό βάρος και για τους δυο μας, γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη για να μπει ως τίτλος για το album».

Αφού η ημερομηνία της συναυλίας σας στην Ελλάδα δεν μετατοπίστηκε, σε λίγες μέρες θα σας δούμε ζωντανά στην Αθήνα. Πώς νιώθεις που επιστρέφεις για μία ακόμη φορά εδώ;
«Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα νιώθω σαν να επιστρέφω σπίτι μου, είναι ο τόπος των παππούδων και των προπαππούδων μου, πράγμα που με κάνει να νιώθω ιδιαίτερο δέσιμο και πολλή αγάπη γι’ αυτό το μέρος και τους ανθρώπους του. Το να παίζω στην Ελλάδα κάνει τη χαρά διπλή και γι’ αυτό νιώθω τυχερός που θα ξαναείμαι εκεί σύντομα και το περιμένω με ανυπομονησία».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured