Μετά από μερικά λεπτά τηλεφωνικής αναμονής, ο Ville Valo βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής. Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση των H.I.M στο Λυκαβηττό, μίλησε στο avopolis και καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης δεν μπορούσα να μην τον φανταζόμαι να είναι αραχτός σε μια πολυθρόνα και να πίνει βότκες, ως gothic-metal slacker. Αν είσαι τόσο ωραίος, ακόμα κι έτσι μπορείς να είσαι sexy.

Γεια χαρά, χαίρομαι πολύ που σου μιλάω. Πώς είσαι;
Μια χαρά. Τέλεια για την ακρίβεια. Ευχαριστώ για την υπομονή.

Ας μιλήσουμε λίγο για το καινούριο σας άλμπουμ. Είναι πολύ πιο σκληρό από τα προηγούμενα. Ήταν κάτι που βγήκε φυσικά ή ήταν σκοπός σας;
Τα πρώτα άλμπουμ μας ήταν αρκετά heavy αλλά το τελευταίο, το Dark Light ήταν, χμ, δεν θα το έλεγα μαλακό, οπωσδήποτε όμως ήταν περιποιημένο, καλογυαλισμένο. Κάνουμε περιοδεία παρουσιάζοντας αυτό το άλμπουμ εδώ και έναν με ενάμιση χρόνο. Νομίζω πως είναι φυσικό να θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η «σκληράδα» που λες λοιπόν δεν ήταν κάτι που το είχαμε υπολογίσει από πριν απλά συνέβη.

Σε μια συνέντευξη είπες πως ένα από τα είδωλά σου είναι ο Νικ Κέιβ.
Ναι, αυτό είναι αλήθεια.

Δεν ακούμε όμως και πολλές επιρροές του στη μουσική του.
Ε, δεν ήμουν ποτέ και τόσο μεγάλος οπαδός του, μου άρεσαν ένα ή δύο τραγούδια μα πάνω απ’ όλα μου αρέσει πιο πολύ το attitude, η στάση του. Είναι περισσότερο θέμα αισθητικής.

Μιλώντας για αισθητική, κάπου διάβασα ότι όταν ετοιμάζεστε για συναυλία αρέσει να ακούτε «απαράδεκτους ντίσκο δίσκους σαν αυτούς των Kraftwerk». Αληθεύει;
Καμιά φορά, ναι, αλλά και πολύ jazz, όπως Miles Davis.

Θεωρείς δηλαδή πως οι Kraftwerk είναι μια απαράδεκτη disco μπάντα;
Όχι, όχι. Απαράδεκτη disco μπάντα είναι οι All Saints.

Είσαι καπνιστής και εκνευρίζεσαι με τις απαγορεύσεις του καπνίσματος που ισχύουν στις Ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα καπνίζεις σχεδόν όπου θέλεις.
Αυτό είναι γαμώ τα φανταστικά! Ας είναι καλά ο καρκίνος του πνεύμονα!

Άρα χαίρεσαι που έρχεσαι στην Ελλάδα...
(γέλια) Όχι μόνο γι’ αυτό. Έχουμε κάνει πολλές συναυλίες και το κοινό στην Ελλάδα είναι πάντα υπέροχο, φανταστικό. Οι οπαδοί μας στην Ελλάδα είναι χρόνια αφοσιωμένοι, τόσο στη μπάντα όσο και σ’ αυτό που κάνουμε.

Τι να περιμένουμε λοιπόν από το live του Σαββάτου;
Δεν ξέρω ακόμα. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία εμφάνισή μας, αλλά υπολογίζω σίγουρα κανά-δυο καινούρια τραγούδια, ανάμεσα βέβαια σε πολλά παλιά. Πιστεύω πάντως ότι η συναυλία θα είναι πιο διασκεδαστική παρά ποτέ. Το θέλουμε πραγματικά...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured