Μάρκος Φράγκος

Βρίσκεσαι σε ένα στούντιο στο Λονδίνο και στο στούντιο Α συνθέτει ο Robert Smith με τους Cure για ένα comeback album που υπόσχεται επιστροφή στη φόρμα και στο στούντιο Β, η Elizabeth Fraser για το comeback album των Cocteau Twins. Σε ποιο από τα δύο μπαίνεις κατευθείαν και γιατί;

 Τυχαίνει (ίσως και όχι τυχαίο) αυτή την περίοδο να ακούω ακατάπαυστα τα b-sides των Cure, οπότε θα μπω ασυναίσθητα στο Στούντιο Α, δίνοντας και μια αγκαλιά στον κ. Smith, αυτή την αγκαλιά που θα έδινες σε έναν παλιό φίλο που μένει πλέον εξωτερικό αλλά σε στηρίζει εξ αποστάσεως εδώ και χρόνια.

 Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ντουέτο με την Miki Berenyi των Lush ή με την Amelia Fletcher των Heavenly. Ποια θα προτιμήσεις, γιατί αυτήν και πώς θα ήταν ο τίτλος του -φαντασιακού- τραγουδιού που θα ερμηνεύατε;

 Miki Berenyi, γιατί ανατριχιάζω κάθε φορά που ακούω το πόσο απαλά χορεύει η φωνή της ανάμεσα - σχεδόν ποτέ πάνω - στις κιθάρες. Είναι κάτι που θέλω κι εγώ να μάθω. Ο τίτλος θα ήθελα να είναι “In The Valley Of Our Youth”.

 1979: Λονδίνο σε κοινωνική αναταραχή. Στο Roxy παίζουν οι Specials και το crowd είναι ασπρόμαυρο (φυλετικά και ενδυματολογικά). Στο Marquee παίζουν οι Jam και το crowd καταφτάνει με scooters και sharp suits. Σε ποιο από τα δύο θα πας και γιατί;

Δύσκολη ερώτηση! Μουσικά είναι δύσκολο να αποφασίσω. Ωστόσο, μισώ τα scooters και την ομοιογένεια. Με τρομάζει οριακά. So tonight, I feel “special”.

 Μπαίνεις σε δισκάδικο σε άχρονο bubble και αντικρύζεις δύο εξώφυλλα δίσκων. Στο ένα γράφει Souvlaki Space Station και το άλλο If You Want To Defeat Your Enemy Sing His Song. Ποιο από τα δύο θα πάρεις στα χέρια σου για να πας στο ταμείο.

Souvlaki Space Station

[Σ.σ. Ok ίσως να μην τον δυσκόλεψα με αυτό, διότι, ξέρετε πώς πάει: Slowdive και μετά χάος. Οι Icicle Works μάλλον δεν είχαν καμία πιθανότητα από την αρχή].

slowdive-souvlaki

 O Arthur Rimbaud είπε: «Οφείλουμε να είμαστε στην εμπροσθοφυλακή του μοντερνισμού».
Ο Edgar Alan Poe είπε: «Το μόνο που βλέπουμε και ο μόνος τρόπος να μας βλέπουν δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο»
Ποιο θα επέλεγες να γράφει το T-shirt σου;

All that we see or seem
Is but a dream within a dream”. E.A. Poe 

Μπαίνεις σε γκαλερί. Δύο οι πίνακες:
Ο ένας του Mikhail Vrubel "Demon Seated" (1890) 

Ο άλλος του Gustav Klimt "Woman With Fan" (1918).
Ποιον από τους δύο επιλέγεις για το καθιστικό σου και γιατί;

Είναι και οι δύο υπέροχοι και με γοητεύουν γιατί ο καθένας αντιπροσωπεύει και από έναν διαφορετικό μου εαυτό. Το “Woman With Fan” θα ήταν στο καθιστικό μου, γιατί το σκοτάδι μέσα μου είναι πολύ πιο εύκολο να το θυμάμαι, από ότι το φως γύρω μου. 

gustav_klimt_-_dame_mit_faecher

Στο party γενεθλίων σου έχεις τη δυνατότητα να έχεις ως DJ την Miki Berenyi των Lush ή την Toni Halliday των Curve. Ποια κερδίζει τη θέση στην κονσόλα και γιατί;

Την Toni Halliday για να μάθω περισσότερα για τις μουσικές της επιρροές, εφόσον με την Miki Berenyi θα είχαμε γνωριστεί ήδη απο το ντουέτο μας!

Ποιο από τα δύο θα επέλεγες για πιθανή διασκευή σε ένα δίσκο σου και γιατί;
Pale Fountains “Unless” ή Perry Blake “Little Boys & Little Girls”

To “Unless” των Pale Fountains, γιατί με καλεί να το κάνω από μόνο του. Είναι απλά τόσο υπέροχο και το νιώθω ήδη κοντά μου, με έναν τρόπο.

 

Φωτογραφία: Ελίνα Αστραπέλλου

Το Lullabies For Adults των Youth Valley κυκλοφορεί από τις Make Me Happy Records και Shelflife Records ψηφιακά, σε συλλεκτικό magenta 12’’ βινύλιο (περιορισμένα αντίτυπα), σε μαύρο 12” βινύλιο και σε CD το οποίο θα περιλαμβάνει και το Youth Valley EP. 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured